Μαριάννα Πολιτοπούλου: H “χρυσή μεταγραφή” της NN Hellas που άλλαξε τα δεδομένα

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Στον ανδροκρατούμενο χώρο της CEO των ασφαλιστικών εταιριών η Μαριάννα Πολιτοπούλου όχι απλά ήρθε για να μείνει αλλά ανέτρεψε και τα δεδομένα για την NN Ηellas, στην οποία από το 2016 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, προερχόμενη μάλιστα από τον τραπεζικό κλάδο.
Η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα πριν την μεταγραφή της στην ΝΝ Hellas ήταν στην Εθνική Τράπεζα ως γενική διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας.
Εκείνη την περίοδο ο Ολλανδικός Ασφαλιστικός Όμιλος N.N έχοντας ολοκληρώσει την απόσχιση του από την ING επεξεργάζεται αλλαγές στις θυγατρικές της και μια από αυτές είναι η NN Ηellas, με μακρά παράδοση στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.
Έτσι αποφασίζει να σπάσει την μέχρι τότε τακτική της να βάζει επικεφαλής της Ελληνικής θυγατρικής της ξένους μάνατζερ και αναζητά ένα στέλεχος από την εθνική αγορά.
Και αυτό το βρίσκει στην κ. Πολιτοπούλου, ξαφνιάζοντας και την αγορά, επιλέγοντας όχι κάποιο στέλεχος από τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά τον τραπεζικό. Ετσι το Μάιο του 2016 ανακοινώνεται ότι αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην NN Ηellas.
Η έλευσή της στην NN Ηellas θα συνδυαστεί με μία σειρά αλλαγών στην στελέχωση της με πιο βασική αυτή της μεταγραφής του Μιχάλη Σωτηράκου από την Generali στη θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων της NN Ηellas.
Μέσα στους επτά πρώτους μήνες παρουσία της στην εταιρία αρχίζει να αποδίδει έργο και το 2016 διορθώνει τα αποτελέσματά της με οριακά λειτουργικά κέρδη.
Αλλά το μεγάλο άλμα έγινε το 2017, καθώς η NN Hellas έγραψε κέρδη 1,1 εκατ. προ φόρων ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 8,4 εκατ. Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 23,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.
Ως επιστέγασμα αυτής της επιτυχίας της ήρθε η ανάδειξή της ως CEO της Χρονιάς 2018 για τον Ευρωπαϊκό Ασφαλιστικό κλάδο, από τους αναγνώστες του περιοδικού European Business Magazine, ανάμεσα σε ισχυρό ανταγωνισμό κορυφαίων εταιριών της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.
Επίσης ιδιαίτερα επιτυχής θεωρείται η κίνηση της να είναι η ΝΝ Hellas χρυσός χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, για την περίοδο 2018-2020, που όπως είπε και η ίδια αποτελεί τη σημαντικότερη χορηγία της ΝΝ, στα 36 χρόνια διαδρομής της, στην Ελλάδα.
Ενώ, όπως φημολογείται, ενδεχομένως η NN Hellas να είναι ενδιαφερόμενη εταιρία και για την Εθνική Ασφαλιστική στην νέα προσπάθεια που θα εκδηλωθεί για την πώληση της εταιρίας μέσα στο 2019 μετά την περιπέτεια της πρώτης απόπειρας πώλησης το 2018.
Να σημειώσουμε ο κ.Πολιτοπούλου είναι γενική γραμματέας του Wharton Alumni Club of Greece όπου πρόεδρος είναι ο CEO της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου . Ο ελληνικός σύλλογος αποφοίτων του Wharton συστάθηκε το 2003, αριθμεί 105 μέλη και κύριο στόχο έχει να ενισχύσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *