“Μαϊμού” ασφαλιστές εξαπατούσαν οδηγούς με … λεία 7.500 ευρώ!


Ένα ακόμα κρούσμα με δήθεν «ασφαλιστές» που έπαιρναν προκαταβολές για ασφαλιστικά συμβόλαια δείχνει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν επιτήδειους ,αν δεν είναι πραγματικοί ασφαλιστές και δεν ελέγχουν την γνησιότητα των συμβολαίων τους.

Συγκεκριμένα μια πρωτοφανή περίπτωση εξαπάτησης πολιτών εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, με δράστες δύο άντρες ηλικίας 39 και 47 ετών.
Ο 39χρονος, ως ασφαλιστής εταιρείας προσέγγιζε ιδιοκτήτες οχημάτων και πείθοντας τους με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, ότι θα προβεί στην σύναψη καινούργιου ασφαλιστικού συμβολαίου είτε στη ανανέωση των υπό λήξη συμβολαίων, τους απέσπασε διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παρακρατούσε, χωρίς οι ιδιοκτήτες να παραλαμβάνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.
Η καταβολή των χρηματικών ποσών γίνονταν από τους παθόντες απ’ ευθείας στον ίδιο, με την παράδοση μετρητών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο 47χρονος συνεργός του αναλάμβανε τον ρόλο του «διαμεσολαβητή».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2013, απέσπασε με τον προαναφερόμενο τρόπο από (40) ιδιοκτήτες οχημάτων, το συνολικό ποσό των (7.394,80) ευρώ.

Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και την εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Πηγή: karfitsa.gr

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *