Μαύρη προπαγάνδα …να “παίζουν” με το φάντασμα της Ασπίς Πρόνοια

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Μάλλον οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης θα πρέπει να το ξανασκεφτούν που βάζουν στην αντιπαράθεση τους με την ΝΔ, για το ζήτημα του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης, την ιδιωτική ασφάλιση με ατυχή παραδείγματα όπως το σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια.

Μάλιστα αυτή την επιχειρηματολογία τους την επικοινωνούν άγαρμπα με παραδείγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα του αντικειμένου, δηλαδή την επαγγελματική ασφάλιση.

Κατά κοινή ομολογία η περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια ήταν ένα σκάνδαλο που δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης εποπτείας και την αδιαφορία του κράτους να υπάρχει ένας αξιόπιστος και ανεπτυγμένος κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Όπως, ατυχής είναι και η επιλογή να προσθέσουν στην ίδια επιχειρηματολογία και την περίπτωση της AIG στην Αμερική. Μια περίπτωση που ήταν συνδεδεμένη με το οικονομικό κραχ του 2008 και όχι καθ αυτή την ιδιωτική ασφάλιση.

Αν στην κυβέρνηση επιμένουν δογματικά ότι η επαγγελματική ασφάλιση ή συμμετοχή σε αυτή και της ιδιωτική ασφάλισης δεν δίνει λύσει στο πρόβλημα του συνταξιοδοτικού έχουν κάθε δικαίωμα να το επικοινωνούν.

Όμως, δεν έχουν το δικαίωμα να βάλουν έτσι άγαρμπα κατά ενός κλάδου που αν είχε αναπτυχθεί με άλλα πλαίσια και άλλες πολιτικές θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για την οικονομία στην Ελλάδα και την ασφαλιστική κάλυψη των Ελλήνων, σε θέματα σύνταξης, υγείας και περιουσίας.

Ας δουν ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά εξαιτίας της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης στα ενυπόθηκα δάνεια πάνω από 600 πληγέντες θα εισπράξουν αποζημιώσεις άμεσα, που φτάνουν τα 36 εκατ. ευρώ

Φανταστείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν οι ασφαλισμένοι ήταν περισσότεροι, πως το ίδιο το κράτος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα το γεγονός, προσφέροντας μόνο άμεση αρωγή και επενδύοντας κύρια στις αποκαταστάσεις των υποδομών.

Οπότε, με αυτή την αλλοπρόσαλλη προπαγάνδα τους, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες σε ένα κλάδο που είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και αρωγής των πολιτών.

Έτσι, ας βγάλουν από το κάδρο της αντιπαράθεσης αυτά τα παραδείγματα που κακό κάνουν και στους ίδιους.

Άλλωστε, πλέον,η εποπτεία στην ιδιωτική ασφάλιση πανευρωπαϊκά και στην Ελλάδα έχει περάσει σε πιο αυστηρούς κανόνες με το Solvency II και σε καμία περίπτωση η εμπλοκή της ιδιωτικής ασφάλισης στην επαγγελματική δεν έγινε και δεν γίνεται με όρους που αναφέρουν στα παραδείγματά τους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *