«Μαύρη τρύπα» σε ασφαλιστικές εισφορές απειλεί χιλιάδες συντάξεις

Το απόλυτο χάος τόσο με την λειτουργία ασφαλιστικών ταμείων όσο και με τον τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε ενοποιήσεις ταμείων οδηγεί σε περιπέτειες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας , όλος τυχαίως στο Ενιαιό Ταμείο Επικουρικής Ασφάλιση, που εντάχθηκαν δεκάδες επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία, στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των Εμπορουπαλλήλων δεν υπάρχει αντιστοιχία στις καταβληθείσες εισφορές με το χρόνο που εμφανίζεται να έχουν οι ασφαλισμένοι στο ταμείο.
Συμφωνα με τα στοιχεία και τους πρώτους ελέγχους όπως διαπιστώνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας το πρόβλημα που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο ταμείο αφορά:
Από το 1999 και μετά η καταχώριση του χρόνου ασφάλισης γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ενώ η έλλειψη καταχωρισμένου-ταξινομημένου αρχείου δεν επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων.
Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται αταξινόμητα σε χάρτινα κουτιά με αποτέλεσμα από το 2005 οι ισολογισμοί του Ταμείου να μην κλείνουν λόγω μη καταχώρισης των εγγραφών και εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος.
Ο έλεγχος αναζητά συντάξεις που έχουν υπολογιστεί με μεγαλύτερο χρόνο ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές από τις πραγματικές και το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το Ταμείο.
Η αναλογία συνταξιούχων εργαζομένων είναι επτά προς ένα και το Ταμείο θα έπρεπε να εμφανίζει πλεόνασμα και όχι ετήσιο έλλειμμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *