Μείωσαν κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις του ΙΚΑ !

Χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των τραπεζών και του Δημοσίου είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται που όπως παραδέχεται το ΙΚΑ έγινε εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών .
Επίσης το ΙΚΑ παραδέχεται επισήμως το λάθος και προαναγγέλλει αναδρομικά επιστροφές χρημάτων αλλά και περικοπές συντάξεων, σε συντάξεις που δεν έγιναν οι μειώσεις
Σύμφωνα με επείγον έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αν πρόκειται για μικροποσά, η επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων θα γίνει σε μία δόση, ενώ τυχόν μεγαλύτερα ποσά θα επιστραφούν σε περισσότερες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το πρόβλημα αυτό οφείλεται σε σφάλμα του συστήματος προσαρμογής των συντάξεων, καθώς δεν μπορούσαν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά αυτοί που λάμβαναν δύο συντάξεις, δηλαδή κύρια και επικουρική, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η μείωση κατά 12% σε ποσά άνω των 1.300 ευρώ, όπως προβλέπεται.
Σε όσους δικαιούχους έγιναν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που ορίζουν οι μνημονιακοί νόμοι θα επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα ποσά, ενώ σε όσους οι μειώσεις ήταν μικρότερες τα ποσά που δεν κρατήθηκαν θα αφαιρεθούν από τις μηνιαίες αποδοχές.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *