Μείωση καθαρών κερδών στο πρώτο 9μηνο 2020 ανακοίνωσε ο όμιλος Triglav Group

Ο Σλοβενικός ασφαλιστικός όμιλος Triglav Group είχε μείωση των καθαρών κερδών του κατά 14%  στο πρώτο 9μηνο του 2020 ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία του ομίλου Zavarovalnica Triglav την Παρασκευή.

Η πτώση των κερδών ήταν κυρίως αποτέλεσμα του αντίκτυπου του Covid-19 στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και εν μέρει λόγω των μεγάλων καταστροφικών γεγονότων (CAT) και της αύξησης των προβλέψεων ως αποτέλεσμα των τρεχουσών επιχειρηματικών συνθηκών,  αναφέρει ο όμιλος  Zavarovalnica Triglav σε μη ελεγμένη ενδιάμεση οικονομική έκθεση του. 

Καταστροφικά γεγονότα (CAT) όπως  οι καταιγίδες  και το χαλάζι στη Σλοβενία, την Κροατία και τη Βόρεια Μακεδονία, και ο σεισμός στο Ζάγκρεμπ, έχουν συνολικό εκτιμώμενο κόστος 28 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η εταιρία.

Τα ενοποιημένα ακαθάριστα γραπτά ασφάλιστρα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6% στο 9μηνο του έτους σε 961 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο. Οι παραγωγή ασφαλίστρων  στη Σλοβενική αγορά αυξήθηκε 5% και  στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 6%. Η παραγωγή ασφαλίστρων και στους τρεις κλάδους αυξήθηκε, με τα ασφάλιστρα εκτός ζωής να αυξάνονται 6%, τα ασφάλιστρα υγείας 14% και τα ασφάλιστρα ζωής και συντάξεων να αυξάνονται 2%.

“Η αβέβαιη κατάσταση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 συνεχίζει να μας εμποδίζει να παρέχουμε μια αξιόπιστη ετήσια εκτίμηση για τα κέρδη, η οποία προβλεπόταν να κυμαίνεται μεταξύ 95 εκατομμυρίων και 105 εκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζουμε την ήδη δημοσιευμένη εκτίμηση ότι το ετήσιο κέρδος θα είναι χαμηλότερο κατά 10 – 25% από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί , “δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Zavarovalnica Triglav, Andrej Slapar.

Εκτός από τη Σλοβενία οι άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος είναι η  Κροατία,  η Σερβία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή : seenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *