Μείωση κερδών 12% στις ασφαλιστικές την τελευταία διετία

Μέσα στην διετία 2011-2012 τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρώπη συμπιέστηκαν κατά 12%, ενώ μέσα στην χρονιά που πέρασε τα κέρδη ήταν μειωμένα 5% ,συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με την Ernst & Young (E&Y) η πτώση την αποδίδεται στις μειωμένες αποδόσεις των επενδύσεων καθώς και στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση .
Η E&Y εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές δεν θα πρέπει να στηρίζονται στις βραχυχρόνιες αποδόσεις, καθώς τα επιτόκια θα καθηλωθούν περίπου στο 0,75% τουλάχιστον μέχρι 2017, και σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη αυτή θα έρθει αντιμέτωπη με «μία χαμένη 10ετία» χαμηλής ανάπτυξης.
Επίσης εκτίμηση της είναι ότι οι ασφαλιστικές δεν έχουν άλλη λύση παρά μόνο η ενοποίηση.
Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Ernst & Young ο κλάδος των γενικών ασφαλειών θα συνεχίσει να πλήττεται από την πτώση των καταναλωτικών δαπανών, για παράδειγμα το τέλος ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων εκτιμάται ότι θα πέσει κατά 5% στο έτος και συνολικά 15% για τα τελευταία δύο έτη. Με τα δεδομένα αυτά η ανάπτυξη του κλάδου δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2% για τα επόμενα δύο χρόνια, ποσοστό που είναι μακρά χαμηλότερο του άλλοτε ιστορικού μέσου όρου που έφτανε στο 6,2%.
Εξίσου σημαντικό πλήγμα , εκτιμά και για το κλάδο ζωής καθώς η ανεργία μέσα στο 2013 θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια στην Ευρώπη.
Προς το παρόν μεγαλύτερο πλήγμα στο κλάδο ζωής έχει δεχτεί η αγορά της Ιταλίας με μία πτώση στα ασφάλιστρα ζωής για τα τελευταία δύο χρόνια 25%. Η πτώση αυτή θα συνεχιστεί και στο 2013 και αναμένεται να φτάσει στο 4% λόγω συρρίκνωσης των εισοδημάτων.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *