Μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα από την κακοκαιρία στην Αττική. Πότε αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές


Δεκάδες ή και εκατοντάδες υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν η εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους σε πολλές περιοχές δήμων της Αττικής από την κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι της Παρασκευής την περιοχή.

857337Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από την νεροποντή οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί πολλά αυτοκίνητα. Επίσης έχουν σημειωθεί και αρκετά τροχαία τρακαρίσματα .
Επίσης έχουν πλημμυρήσει και πολλά ισόγεια και υπόγεια καταστήματα και επιχειρήσεις .
Στις περιπτώσεις τώρα των καταστροφών αυτοκινήτων από παρασύρσεις από τα νερά της βροχής στους δρόμους, όπως μας εξηγεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής από την REAL Insurance Brokers Γιάννης Τσαγκαράκης, οι κάτοχοι των IX που έχουν υποστεί καταστροφές μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες, εάν και εφόσον έχουν προαιρετικές ασφαλιστικές καλύψεις από θεομηνίες κλπ.
Βέβαια η κάθε ασφαλιστική στις καλύψεις αυτές έχει διαφορετικές προβλέψεις των κινδύνων που καλύπτει για αυτές τις περιπτώσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο ασφαλισμένος .
Ακόμη όσον αφορά την οδική βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάτοχος του ΙΧ πρέπει να έχει στην σχετική κάλυψη προκειμένου να μεταφερθεί το ακινητοποιημένο όχημα , και όχι απλά την φροντίδα ατυχήματος που προσφέρουν στάνταρ όλες οι ασφαλιστικές και αφορά μόνο τροχαίο ατύχημα στο οποίο μπορεί να έχει εμπλακεί ο ασφαλισμένος .
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι οι βασικές υποχρεωτικές ασφαλιστικές καλύψεις της αστικής ευθύνης δεν καλύπτουν αυτές τις περιπτώσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *