Μεγάλη Βρετανία: Πώς χιλιάδες επιχειρήσεις κέρδισαν την δικαστική μάχη με ασφαλιστικές εταιρίες για αποζημιώσεις λόγω Covid-19

Οι ασφαλιστικές εταιρίες  πρέπει να πληρώσουν επιχειρήσεις  για αξιώσεις τους εξαιτίας του lockdown της πανδημίας έκρινε ανώτατο βρετανικό  δικαστήριο.

Όπως αναφέρει άρθρο στους New York Times εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένες επιχειρήσεις για απώλειες κερδών ,  θα αποζημιωθούν αφού τα lockdown του κορονoϊού τις ανάγκασαν να κλείσουν.

Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να επηρεάζει τη Βόρεια Ιρλανδία και την υπόλοιπη Βρετανία, ο Ντάνιελ Ντάκετ αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του αρτοποιείου και του καφέ του στο Μπέλφαστ, το Lazy Claire Patisserie. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε διατάξει όλα τα εστιατόρια να κλείσουν εξαιτίας της εξάπλωσις της πανδημίας.

Ο κ. Ντάκετ είχε αγοράσει ασφάλιση διακοπής εργασιών της επιχείρησης του  η οποία καλύπτει τα χαμένα κέρδη όταν απρόσμενα συμβάντα πέρα ​​από τον έλεγχο του καταστήματος θα τον αναγκάζουν να κλείσει. Την ημέρα  που ξεκίνησε το lockdown και έκλεισε η επιχείρησή του  υπέβαλε αξίωση στην Hiscox, μια μεγάλη ασφαλιστική  στη Βρετανία.

Από τότε ανέφερε μετά από επικοινωνία για αρκετές εβδομάδες και με  αμέτρητα τηλεφωνήματα ενημερώθηκε ότι  απορρίφθηκε η αξίωσή  του, που τον  κάλυπτε έως και 100.000 £ (ή 136.000 $). 

Ο κ. Ντάκετ είπε ότι η  Hiscox  ισχυρίστηκε ότι η πανδημία δεν ήταν κάτι που η εταιρία είχε προβλέψει ότι καλύπτεται από τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύντομα ανακάλυψε ότι δεν ήταν μόνος και έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Δράσης κατά της  Hiscox, η οποία συγκέντρωσε έως και 750 επιχειρήσεις  και ανάλαβε δράση εναντίον της ασφαλιστικής εταιρίας.

Την Παρασκευή,  ο κ. Ντάκετ έμαθε τα καλά νέα οτι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας απέρριψε ομόφωνα την επιχειρηματολογία των ασφαλιστικών εταιριών,  ανοίγοντας το δρόμο για αυτόν και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στη Βρετανία  να λάβουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις που διεκδικούσαν  λόγω της διακοπής  λειτουργίας τους από την πανδημία.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας, που στήριξε νομικά την υπόθεση εκ μέρους των αντισυμβαλλομένων στο ανώτατο δικαστήριο  της χώρας  προσπάθησε  να επιλύσει γρήγορα το ζήτημα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία είναι νομικά δεσμευτική για οκτώ ασφαλιστές εταιρίες  που εμπλέκονται στην υπόθεση, αναμένεται να επηρεάσει 370.000 επιχειρήσεις που κατέχουν 700 είδη πολιτικών ασφαλιστικών συμβολαίων  που εκδίδονται από 60 ασφαλιστικές εταιρίεςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *