Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο

Μειωμένα κατά 12,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ήταν τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα τον Αύγουστο και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ, μειώθηκαν σε 1.058 τον Αύγουστο του 2012 από 1.215 τον Αύγουστο του 2011.
Στα ατυχήματα αυτά είχαμε 103 νεκρούς (ποσοστό μείωσης 1,9%), 166 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 14%) και 1.230 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 3,8%), έναντι 105 νεκρών, 193 βαριά τραυματιών και 1.185 ελαφρά τραυματιών τον Αύγουστο του 2011.
Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται ως θετική και για τις ασφαλιστικές εταιρίες , αφού μειώνεται το κόστος των ζημιών, και κατ επέκταση για τους ασφαλισμένους , αφού οι εταιρίες μειώνουν τα ασφάλιστρα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, εκτός από τις μειώσεις των ασφαλίστρων λόγω της οικονομικής κρίσης , πολλές εταιρίες έχουν μειώσει τα ασφάλιστρα, μέσα στο χρόνο, επισημαίνοντας ότι μειώθηκαν οι ζημιές.
Εκτιμάται ότι η μείωση των ατυχημάτων είναι επακόλουθο της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *