Μειώνουν τα ασφάλιστρα υγείας με νέα προσιτά προγράμματα οι ασφαλιστικές εταιρίες

«Καταιγισμός» από προσφορά σε προγράμματα υγείας , κύρια πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έχει ξεκινήσει από τις ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου υγείας, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη αγορά ανοίγει προοπτικές για αύξηση των πωλήσεων μέσα στο 2013.

Πρόκειται ,κυρίως, για τα λεγόμενα νέας γενιάς προγράμματα που είναι ετήσια ανανεωνόμενα και λειτουργούν συμπληρωματικά στην δημόσια ασφάλιση και με δεδομένες τις ανατροπές που έχει δημιουργήσει η οικονομική κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΠΥ.

Επίσης είναι προγράμματα που μπορούν να καλύψουν ανάγκες πληθυσμιακών ομάδων που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ιατρικές δαπάνες που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ακόμα και ανασφάλιστους ή επισφαλώς απασχολούμενους.
Τόσο στα προγράμματα υγείας για νοσοκομειακές καλύψεις όσο και στα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι ασφαλιστικές μειώνουν τα ασφάλιστρα και δημιουργούν ένα άκρως ανταγωνιστικό πεδίο στην αγορά.
Άλλωστε και από τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς η μείωση των ασφαλίστρων στις δεδομένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα, ήταν αναπόφευκτη.
Αυτό το γεγονός το είχε καταγράψει και online διαδικτυακή έρευνα από το asfalisinet.gr. Σε αυτή την έρευνα, με θέμα «γιατί θα έκανα ή δεν θα έκανα μία ασφάλιση υγείας» η απάντηση «γιατί είναι ακριβή» ήταν δεύτερη σε ποσοστό απαντήσεων , ενώ αμέσως μετά ήταν ή απάντηση «θα έκανα ιδιωτική ασφάλιση γιατί δεν έχω κοινωνική ασφάλιση» !
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι την αγορά των ασφαλίσεων υγείας αρχίζουν να προσεγγίζουν και με οnline και direct ασφάλιση οι εταιρίες που έχουν ήδη μπει και στον τομέα αυτών των πωλήσεων με τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *