Μετά το φιάσκο της Εxin …αισιοδοξία για “κινέζικη λύτρωση” στη πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής


Του
Γιάννη Χαρονικολάου

Τυπικά αναμένεται σήμερα να ανοίξουν οι προσφορές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς έληξε χθες η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους δυο τελευταίους μνηστήρες ( Fosun και Gongbao) του περσινού διαγωνισμού,που οδήγησε στο φιάσκο με την προτιμητέα Exin.

Αν και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία άρχισαν οι διαρροές για το ποιο από τα δύο κινεζικά funds υπερτερεί σε προσφορά. Και ανάλογα την πηγή κάποιοι έχρησαν φαβορί την Fosun και κάποιοι την Gongbao.

Βέβαια, νέες διαρροές θα υπάρξουν και τις προσεχείς ημέρες αλλά ωστόσο ο νικητής δεν θα κριθεί μόνο από το ύψος στο τίμημα της προσφοράς αλλά και από άλλα στοιχεία, που θα διασφαλίζουν οτι δεν θα οδηγήσουν σε ένα νέο φιάσκο, ανάλογο με αυτό της EXIN.

Επίσης ανοικτό είναι πάντα το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός και μετά τις νέες προσφορές να κηρυχθεί άγονος και να επανέλθει η πωλήτρια τράπεζα με νέο διαγωνισμό στο εγγύς μέλλον.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς θέλουν να εκδηλώνεται ενδιαφέρον είτε από εγχώριους πολυεθνικούς παίκτες είτε από άλλους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς ομίλους και εφόσον συνεχιστεί ομαλά η απαγκίστρωση της οικονομίας χώρας από την εποπτεία των δανειστών.

Ομως, όποια και αν είναι η εξέλιξη με το διαγωνισμό σίγουρα η οριστική λήξη αυτής της περιπέτειας, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, θα απελευθερώσει τις δυνάμεις της εταιρίας που συνεχίζει να είναι ηγέτης στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *