Μετατίθεται ο κεντρικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα. Κλιμακωτά τα πρόστιμα

Ο νέος επανέλεγχος για τα ανασφάλιστα θα γίνει όταν ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα των αρχείων του υπουργείου Μεταφορών.

Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών κ Παπανάτσιου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.
Συγκεκριμένα, για το θέμα των ανασφάλιστων ανέφερε, σύμφωνα με το news247.gr ,ότι δεν θα γίνει καμία διασταύρωση, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση αρχείων από το υπουργείο Μεταφορών, για δηλωμένα κλεμμένα ή αποσυρμένα οχήματα.
Επίσης προανήγγειλε ότι θα μειωθεί το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα από τα 250 ευρώ, κλιμακωτά και με βάση τον κυβισμό του οχήματος.
Εδώ να σημειώσουμε ότι μετά τον έλεγχο που έγινε στις 6/6/2017 λόγω των λαθών που εντοπίστηκαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε νέα εγκύκλιο που ακύρωνε τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί και ανέφερε ότι θα γίνει επανέλεγχος μέχρι τις 14/7/2017
Πάντως από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς σημειώνεται ότι η ασφάλιση των κυκλοφορόντων οχημάτων είναι υποχρεωτική και τα ισχύοντα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται σε ελέγχους της τροχαίας.
Ενώ οι συνέπειες για κατόχους των ανασφάλιστων, που θα εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, είναι και προσωπικές καθώς μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές (υλικές και σωματικές) των παθόντων, ακόμα και με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων .Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *