Με ένα κακούργημα ο οδηγός της ανασφάλιστης Corvette στη Γλυφάδα με θύμα 25χρονο δικυκλιστή

Με μια δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος αυστηροποίησε το πλαίσιο ποινών για κατηγορίες τροχαίων δυστυχημάτων, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος ο 40χρονος οδηγός  της Corvette που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα, στη Γλυφάδα, στα τελη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ και συνεπώς η δίωξη σε βάρος του  αφορά (και) το αδίκημα της «..επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια  εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου». Το συγκεκριμένο αδίκημα με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται βαθμό κακουργήματος και προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς.

Πηγή:.dikastiko.gr

Σχετικά link 

Σοκ στην Παραλιακή: Ένας νεκρός από εγκατάλειψη σε τροχαίο με πολυτελές ανασφάλιστο αυτοκίνητο[Βίντεο]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *