Με ένα κλικ θα μετράς ένσημα και θα βλέπεις όλες τις ασφαλιστικές παροχές

Έρχεται το ασφαλιστικό βιογραφικό για όλους τους ασφαλισμένους μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πρόσβαση με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλήρη εικόνα της ασφαλιστικής τους εξέλιξης .

46436Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ήδη έχει ψηφοποιηθεί η ασφαλιστική διαδρομή των τελευταίων 20 ετών για όλους τους ασφαλισμένους και θα είναι άμεσα διαθέσιμη, μέσα στο επόμενο διάστημα.
Παράλληλα μέσα στο 2015 σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μέσω αυτής της ψηφιοποίησης τόσο οι φορείς της ασφάλισης όσο και οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να ξέρουν αναλυτικά ποιες είναι οι ασφαλιστικές τους δυνατότητες που σχετίζονται με την σύνταξη και με τις παροχές που έχουν από την κοινωνική ασφάλιση.
Επιπλέον το σύστημα της ψηφιοποίησης θα συμβάλει στην αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας και θα απλουστεύσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που παρατηρούνται σήμερα κύρια στην απονομή της σύνταξης.
Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία, εφόσον υλοποιηθεί, αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι σήμερα μπορεί να απαιτηθούν μέχρι και δύο προκειμένου να καταγραφεί ο ασφαλιστικός βίος ενός ασφαλισμένου από το ΙΚΑ και με διαδοχική ασφάλιση ώστε να το απονεμηθεί σύνταξη.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *