Με ασφαλιστικά μέτρα ο σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής ζήτησε πληροφόρηση σχετικά με την πώληση της εταιρίας

Με πολύωρη διαδικασία που κράτησε πάνω από 12 ώρες έγινε την περασμένη Παρασκευή η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει :

Την Παρασκευή 9/6/2017 εκδικάστηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η αγωγή του Συλλόγου και του Εργασιακού Συμβουλίου εναντίον της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Ε.Τ.Ε., αναφορικά με το δικαίωμα πληροφόρησης για τη διαδικασία πώλησης της Εταιρίας μας, που έχουν οι εργαζόμενοι, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία, και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή.
Σε μια επεισοδιακή διαδικασία, που διήρκησε 12 ώρες, η μεν πλευρά της Εταιρίας μας δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της συμφωνίας πώλησης, η δε Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, κατέθεσε, δια της μάρτυρος Δήμητρας Γκουντούφα – Επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής – ότι δεν υποχρεούνται να δώσουν την παραμικρή πληροφόρηση για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η πώληση στους εργαζόμενους της Εταιρίας μας, αλλά και ότι δεν έχει ζητήσει η Ε.Τ.Ε. καμία απολύτως διασφάλιση για τους εργαζόμενους. Μάλιστα, ανέφερε ότι αν αυτό μας το γνωστοποιούσε θα υπήρχαν αντιδράσεις, και γι’ αυτό προτίμησαν να μην πουν τίποτα.

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι, πάντοτε με την ανοχή του ιδίου του πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών – που είναι απλοί παρατηρητές στις εξελίξεις – η πώληση της Εταιρίας μας εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του Ομίλου της Ε.Τ.Ε. και δείχνει, στο όνομα αυτών των συμφερόντων, να αψηφά τον ανθρώπινο παράγοντα, τους ανθρώπους της Εταιρίας μας, που για 126 χρόνια κρατούν το όνομα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην πρώτη θέση της ασφαλιστικής αγοράς.

Το παραγωγικό δίκτυο, οι συνεργάτες και όλοι όσοι δουλεύουν για την Εθνική Ασφαλιστική, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στα κέρδη της Ε.Τ.Ε., που δείχνει σκοπίμως να αγνοεί και προκλητικά να μη διασφαλίζει όλους εκείνους που καθημερινά πασχίζουν και προσπαθούν για την Εταιρία μας.

Μετά την πρόταση της ΕΤΕ για ανανέωση του υφιστάμενου ΕΚΕ μόνο για ένα χρόνο και την διαφαινόμενη πρόθεση της να μας εξισώσει με τους υπόλοιπους πελάτες της (στα στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και overdraft) η πραγματικότητα έχει αποκαλυφθεί ξεκάθαρα πλέον: η Ε.Τ.Ε. δεν θα φροντίσει για εμάς, αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται. Τόσο για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα όσο και για να διαβουλευθούμε με τον νέο ιδιοκτήτη το μέλλον μας και το μέλλον της Εταιρίας μας.

Και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσα από τον Σύλλογο, μέσα από την ένωση των δυνάμεών μας, μέσα από την κοινή μας φωνή.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *