Με «εντολή» Σαμαρά …λύση για Ασπίς Πρόνοια και CV


Δύο σενάρια κυκλοφορούν ευρέως τις τελευταίες μέρες για λύσεις στο θέμα των αποζημιώσεων που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους στις ασφαλιστικές εταιρίες «πυραμίδα» Ασπις Πρόνοια και Commercial Value που κατέρρευσαν και έβαλαν λουκέτο το 2009.
Σύμφωνα με αυτά το πρώτο έχει να κάνει με την σύσταση ειδικού «Fund» με επαγγελματία διαχειριστή που θα αναλάβει την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των δύο ασφαλιστικών εταιριών, στο όποιο θα ενταθούν όσοι έχουν ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις αποζημιώσεων. Σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υφυπουργός Οικονομικών κ Σταϊκούρας ,μετά από εντολή του πρωθυπουργού όπως διαρρέουν διάφορες πηγές.
Το δεύτερο σενάριο που επίσης κυκλοφορεί είναι να υπάρξουν αλλαγές και τροποποίησεις στην λειτουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής των Ασφαλιστικών Εταιριών το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάρρευση των δύο ασφαλιστικών εταιριών.
Συγκεκριμένα φέρεται να υπάρχει πρόταση να μετατραπεί σε ασφαλιστική εταιρία η οποία θα αναλαμβάνει και θα διαχειρίζεται τα χαρτοφυλάκια των εταιριών ασφάλισης ζωής που κλείνουν ή οδηγούνται στην πτώχευση. Πρόκειται για μοντέλο που ακολουθείτε στην Γερμνανία.
Πάντως το κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με αξιώσεις πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν αποζημιώσεις λόγω των ευθυνών της δημόσιας διοίκησης στον έλεγχο και την εποπτεία των ασφαλιστικών Ασπις και Commercial ValueΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *