Με κέρδη και το τρίτο τρίμηνο ο ασφαλιστικός όμιλος AIG

Καθαρά κέρδη ύψους 505 εκατ. δολ. εμφάνισε το γ’ τρίμηνο του έτους ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG, από καθαρές ζημίες 301 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων – που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του CEO Brian Duperreault– εμφάνισε ζημίες 249 εκατ. δολ. (πολύ μικρότερες από τις ζημίες 1,7 δις .δολ. ένα χρόνο πριν) με τον κ. Duppereault να προβλέπει επιστροφή της μονάδας στην κερδοφορία στο τέλος του έτους.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της AIG διαμορφώθηκαν στα 0,56 δολ./μετοχή έναντι ζημιών 0,34 δολ./μετοχή το γ’ τρίμηνο του 2018. Ήταν όμως χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς για κέρδη 1 δολ./μετοχή.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 1% στα 8,58 δις. δολ. Ο δείκτης ζημιών βελτιώθηκε κατά 19,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 69,3%, λόγω των σημαντικά μειωμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ο δείκτης εξόδων βελτιώθηκε κατά 1,4 ποσοστιαία μονάδα στο 34,4% και ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 103,7%, έναντι 123,7% ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα από επενδυτικές δραστηριότητες -3,4 δισ. δολ.- έμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε ετήσια βάση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *