Με κίνητρο τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις οι «βιασμοί» Βρετανίδων στη Κρήτη

Δικαστικές αποφάσεις διαλύουν κάθε αμφιβολία για την «επιδημία» των βιασμών Βρετανίδων τουριστριών στην Κρήτη τους καλοκαιρινούς μήνες , αλλά και των κατηγοριών που εξαπολύουν τα Βρετανικά ταμπλόιντ ..για «τον εφιάλτη του βιασμού» των Βρετανίδων στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» από την ποινική εξέλιξη των υποθέσεων αυτών προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε βιασμός με τους καταγγελλόμενους δράστες να απαλλάσσονται πανηγυρικά με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Βιασμός χωρίς αντίσταση

Η νεαρή Βρετανίδα κατήγγειλε ότι είχε γνωρίσει τον Τυνήσιο στο ξενοδοχείο, όπου ο τελευταίος είχε επισκεφθεί έναν εργαζόμενο φίλο του. Η 18χρονη μετά από νυκτερινή διασκέδαση, επέστρεψε στο δωμάτιο της. Κατήγγειλε ότι την ακολούθησε ο 30χρονος, ο οποίος την έπεισε να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο του όπου και τη βίασε. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα, ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κακώσεις ή σημάδια που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του βιασμού της 18χρονης. Επιπλέον η κοπέλα με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις, φαίνεται να βγήκε από το δωμάτιο του Τυνήσιου σε ήρεμη κατάσταση, ενώ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν έφερε την παραμικρή λεκτική ή σωματική αντίσταση.

Νομικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι με τον τρόπο αυτό η ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει ουσιαστικά το δικό της μήνυμα προς όσους επιχειρούν υπό το βάρος σκοπιμοτήτων να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, εμπλέκοντας αδικώς ανθρώπους με τους οποίους συνευρέθηκαν ερωτικά με την θέληση τους.

Κίνητρο οι… αποζημιώσεις

Δικηγόροι και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ένα ισχυρό κίνητρο για τις καταγγελίες αυτές είναι η διεκδίκηση αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως εξηγούν, η καταγγέλλουσα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία με αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, το οποίο αποστέλλουν μεταφρασμένο.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις, όπως σχολιάζουν, που οι νεαρές αποφασίζουν να καταγγείλουν βιασμό από ντροπή ή για να δικαιολογήσουν τα όσα συνέβησαν εξαιτίας της κατάστασης μέθης τους.

Σκηνοθετημένοι βιασμοί

“Θα πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση στις περιπτώσεις εκείνες που είναι στημένες και είναι κραυγαλέες. Πολλές νεαρές αλλοδαπές έρχονται στην Κρήτη για τουρισμό και το έχουν κάνει “επάγγελμα”. Το κόλπο είναι γνωστό. “Σκηνοθετούν” το βιασμό τους-συνήθως λίγο πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους- επιδιώκοντας να βάλουν στην τσέπη την αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών. Πολλές φορές επίσης οι αλλοδαπές κάνουν την καταγγελία με σοβαρή καθυστέρηση, δίνοντας αόριστα στοιχεία για τον τόπο του συμβάντος ή τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Στη συνέχεια επικαλούμενες το σοκ αρνούνται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και πολύ συχνά συμβαίνει να φεύγουν για τη χώρα τους πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές διαδικασίες” υπογράμμισαν στην «Π» δικηγόροι του Ηρακλείου.

Πηγή: patris.gr

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *