Με “καυτή ατζέντα” επανέρχεται στην κανονικότητα η ασφαλιστική αγορά


Καθώς διανύουμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου και επανέρχεται η κανονικότητα και στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης οι εξελίξεις που τρέχουν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Πρώτη και βασική εξέλιξη που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την αγορά είναι η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής και η κατάληξη του σήριαλ της πώλησης του 75% του μετοχικού τους κεφαλαίου από την μητρική Εθνική Τράπεζα.
Η υπάρχουσα προσφορά της Gongbao για την εξαγορά του λίντερ της αγοράς, όπως θεωρείται η Εθνική Ασφαλιστική, ίσως δεν ικανοποιήσει την πωλήτρια τράπεζα και έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.
Πιο επικρατέστερο σενάριο είναι να εξεταστεί αργότερα ένα νέος διαγωνισμός και η ασφαλιστική να συνεχίσει με την υπάρχουσα μετοχική της σύνθεση, χωρίς να αποκλείεται και η επιστροφή της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας .
Ενα δεύτερο και εξίσου ενδιαφέρον θέμα είναι η ανακοίνωση του κόστους της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, καθώς έχουν πληγεί κατοικίες που ήταν ασφαλισμένες, αφού οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενυπόθηκα δάνεια στις τράπεζες, κάτι που θα ανεβάσει το κόστος για τις ασφαλιστικές σε σχέση με άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα.
Τέλος, η εφαρμογή, από τον προσεχή Οκτώβριο του 2018, της κοινοτικής οδηγίας για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, γνωστή ως IDD, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων από όλα τα κανάλια διανομής και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και προβληματισμού για όλους τους εμπλεκόμενους ( εταιρίες, διαμεσολαβούντες, online και direct πώληση)Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *