Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ

Η ετήσια θεσμική Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ των τριών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που ολοκληρώθηκαν το 2015, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στο ζεστό χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ινστιτούτου.

Από  αριστερά :ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου,ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ Καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος,η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος & Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Ερρίκος Μοάτσος
Από αριστερά :ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου,ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ Καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος,η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος & Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Ερρίκος Μοάτσος

Πρόκειται για τα στελέχη που ολοκλήρωσαν το ετήσιο πρόγραμμα του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2015, το Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ Καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος & Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Ερρίκος Μοάτσος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και μέλος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.
Όλοι οι ομιλητές μίλησαν για τη νέα εποχή που διαμορφώνεται και για την ανάγκη που έχει η ασφαλιστική αγορά για καταρτισμένα στελέχη τονίζοντας ότι ασφαλιστική αγορά χωρίς θεσμική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει. Εξέφρασαν επίσης τη στήριξή τους στο θεσμό της εκπαίδευσης και στους νέους σχεδιασμούς που ήδη υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το ΕΙΑΣ στο πλαίσιο της σημαντικής αναβάθμισης των προγραμμάτων του, τονίζοντας ότι στον τομέα της εκπαίδευσης το ΕΙΑΣ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στηρίζοντας την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης με πιστοποιημένες διαδικασίες.

Γενική  άποψη από την εκδήλωση
Γενική άποψη από την εκδήλωση

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου τόνισε στην ομιλία του ότι το ΕΙΑΣ είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά που έκλεισε με θετικό πρόσημο. Το Ινστιτούτο, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις και τα νέα δεδομένα της ασφαλιστικής αγοράς, είναι σε μια συνεχή διαδικασία αναβάθμισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεργασιών. Ενημέρωσε ότι το νέο 10μηνο (250 ωρών) εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2016 ξεκινά στις 15/2 με τις αιτήσεις συμμετοχής να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ για τις αρχές Μαρτίου 2016 έxει προγραμματισθεί να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του 18μηνου μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Insurance Risk Management σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ALBA Graduate Business School.
Τον Απρίλιο καθορίστηκε η υλοποίηση του δεύτερου κύκλου Mini MBA σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το οποίο θα διευρυνθεί η συνεργασία και με άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Θα συνεχισθεί επίσης το 2016 και θα διευρυνθεί η συνεργασία του ΕΙΑΣ με την Deloitte Academy. Αναφέρθηκε επίσης για πρώτη φορά στην νέα πρωτοβουλία του ΕΙΑΣ για τα EIAS Certified Specialist non-life & life courses, που θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένη σύντομα. Τέλος, η Πιστοποίηση και η Επανεκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κατέχουν ξεχωριστό κομμάτι στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΙΑΣ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο στόχος του ΕΙΑΣ είναι να αποτελεί το κορυφαίο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό οργανισμό στο τομέα των ασφαλιστικών σπουδών και πρακτικής και στον τομέα ανάδειξης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αν. Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων και Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάννης Φίλος, ο οποίος απένειμε μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου τα πτυχία, αφού πρώτα βράβευσαν με 15 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης στο ΕΙΑΣ την πρωτεύσασα κα Βαρβάρα Δήμου (Εθνική Ασφαλιστική).

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές στο πρόγραμμα Mini MBA, σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίκουρος Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, ο οποίος απένειμε μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου τα πτυχία, αφού πρώτα βράβευσαν με 15 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης στο ΕΙΑΣ την πρωτεύσασα κα Άννα Μπουλούγαρη (Interamerican).

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα των δύο καλύτερων πτυχιακών εργασιών που ξεχώρισαν στο ετήσιο πρόγραμμα EDI 2015 του ΕΙΑΣ. Υπεύθυνη εκ μέρους του Ινστιτούτου για την πτυχιακή εργασία καθώς και για την τελική αξιολόγησή της ήταν η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Το θέμα της πτυχιακής ήταν: «Η συμπεριφορά του Καταναλωτή Ασφαλιστικών Προϊόντων και οι Στρατηγικές των Ασφαλιστικών Εταιριών σε περίοδο Οικονομικής Ύφεσης». Η έρευνα διεξήχθη κυρίως ηλεκτρονικά, με πλατφόρμες όπως Userzoom Google Docs, SurveyMonkey κ.α. Το δείγμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλη διασπορά, αφού απαντήθηκαν 1.829 ερωτηματολόγια (835 καταναλωτές, 505 Υπάλληλοι & Στελέχη Εταιριών και 489 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές).

Μερικά σημαντικά συμπεράσματα ήταν :
Παρότι στις μέρες μας οι καταναλωτές έχουν πολλές επιλογές, για την αγορά Ασφαλιστικών προϊόντων, κατά 69% επιλέγουν να αγοράσουν από Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή. Ενημερώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το internet, αλλά αγορές κάνει μόνο το 19% αυτών διαδικτυακά. Από προσφορές (π.χ. συνεργασία εφημερίδων με ασφαλιστικές εταιρίες) αγοράζει μόνο το 4% και τέλος, από τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού ένα 8%.
Όλες οι απόψεις συγκλίνουν ξεκάθαρα στο ότι με την οικονομική ύφεση των τελευταίων χρόνων, αλλά και τα ανυπέρβλητα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για Ασφάλιση Ζωής, Σύνταξης και Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, το 78% των καταναλωτών απάντησε ΝΑΙ, όπως επίσης το 80% των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αλλά και το 66% των στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.
Όλοι συμφωνούν και στους τρόπους που μπορεί μια ασφαλιστική εταιρία, εν μέσω κρίσης, να κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Με πρώτη επιλογή την «Καλύτερη εξυπηρέτηση / άμεση αποζημίωση» (42%), δεύτερη την «Μείωση των τιμολογίων της / προϊόντα χαμηλότερου κόστους» (31%), τρίτη την «Ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων / καλύτερη επιλογή συνεργατών» (17%) και μη θεωρώντας τόσο σημαντική την «Επικοινωνία /Διαφήμιση προϊόντων» (10%).

Οι κυριότερες προτάσεις, που παρουσιάστηκαν από τους σπουδαστές, σχετικά με την Ασφαλιστική Αγορά ήταν:
Διαρκή εκπαίδευση και άριστη κατάρτιση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
Μεγαλύτερη προσέγγιση μέσω cyber insurance
Ολοκληρωμένη ενημέρωση – πληροφόρηση των καταναλωτών π.χ. με ανάπτυξη έξυπνων ιστοσελίδων
Νέος τρόπος επίτευξης συνεργασίας Ασφαλιστικών Εταιριών – Κράτους στον κλάδο Ζωής
Συνεχής εξέλιξη στην ποιότητα των διαδικασιών και ιδιαίτερα στα σημεία επαφής με τον πελάτη
Έρευνα – αξιολόγηση της ικανοποίησης των καταναλωτών
Και τέλος, Ασφαλιστικά Προϊόντα με βάση τις Ανάγκες του καταναλωτή (ποιότητα, οικονομία), αλλά και επανασχεδιασμό της προϊοντικής προσφοράς ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά που ενισχύουν την πραγματική αξία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την βράβευση των τριών πρώτων στην τελική βαθμολογία (από τις γραπτές εξετάσεις και τις πτυχιακές εργασίες) του ετήσιου προγράμματος του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2015. Αριστεύσασα ήταν η κα Μαρία Νταγαδάκη (Interasco), η οποία έλαβε το χρηματικό έπαθλο που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στον πρώτο ο γνωστός Δημοσιογράφος & Σύμβουλος Έκδοσης του μηνιαίου περιοδικού ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ κ. Παναγιώτης Δρακάτος. Το βραβείο απένειμε η κα Πέπη Μοίραλη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Ιδιωτική Ασφάλιση». Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου βράβευσε τον δεύτερο κ. Παναγιώτη Ταρσινό (AXA) και τον τρίτο κ. Σωτήρη Χαρίτο (Credit Agricole Life) του EDI 2015 προσφέροντας από ένα tablet στον καθένα.

Οι εταιρίες χορηγοί της εκδήλωσης
Οι εταιρίες χορηγοί της εκδήλωσης

Μετά τις βραβεύσεις έγινε η απονομή των πτυχίων στους υπόλοιπους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές του EDI 2015. Την απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές έκαναν οι κ.κ. Μ. Νεκτάριος (ΕΙΑΣ), Ε. Μοάτσος (AXA), R. Sutton (Credit Agricole), Π. Κασκαρέλης (Υδρόγειος), Α. Ευτυχίδης (Allianz), Θ. Ζαχαρόπουλος (Interasco), Δ. Καρδάση (Interamerican), Α. Μπεφών (AIG), Α. Μουτάφη (Groupama), Μ. Σιατούνης (AON Greece), Δ. Γαβαλάκης (ΕΑΔΕ) και Ι. Παπακωνσταντίνου (ΕΙΑΣ).

Την ετήσια γιορτή αυτή του ΕΙΑΣ στήριξαν χορηγικά οι ασφαλιστικές εταιρίες ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALLIANZ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, AXA, INTERAMERICAN, INTERASCO, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ.

Η όμορφη εκδήλωση του ΕΙΑΣ, στην οποία παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και πολλοί εισηγητές του Ινστιτούτου, έκλεισε με μπουφέ και καλό κρασί σε ένα εορταστικό κλίμα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *