Με νέα οδηγία επέρχονται αλλαγές στη πληρωμή των ασφαλίστρων στη Κύπρο

Τις αλλαγές που επιφέρει η νέα οδηγία της εφόρου ασφαλίσεων σχετικά με την είσπραξη και απόδοση ασφαλίστρου καθώς και για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τους ασφαλιζόμενους, τους διαμεσολαβητές και τις ασφαλιστικές εταιρείες παρουσίασε σήμερα ο σύνδεσμος ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΑΕΚ).

Η γενική διευθύντρια του συνδέσμου Στέφη Δράκου, μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου εξήγησε ότι η νέα οδηγία στοχεύει στην κατοχύρωση των ασφαλιζομένων και ήδη εφαρμόζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των διαμεσολαβητών.

Στη συνέχεια η κ. Δράκου αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα οδηγία της εφόρου ασφαλίσεων και στο τι αλλάζει σε σχέση με την πληρωμή ασφαλίστρου.

Υπογράμμισε ότι με την οδηγία αυτή, καθορίζεται μια διάφανη διαδικασία σε σχέση με την πληρωμή του ασφαλίστρου από τον ασφαλιζόμενο στο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και την απόδοση του στο δικαιούχο, που δεν είναι άλλος από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία παρέχει την κάλυψη.

Αναλυτικότερα ανέφερε πως η οδηγία επιβάλλει στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν στο ασφαλιστικό συμβόλαιο όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως:

-το ποσό του ασφαλίστρου

-τον τρόπο αποπληρωμής του

-τις συνέπειες σε περίπτωση μη αποπληρωμής

Διευκρίνισε ακολούθως ότι με όλα αυτά ο ασφαλιζόμενος θα έχει πλήρη γνώση και εικόνα για αυτό που συμφωνείται μεταξύ του και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με τη νέα οδηγία, η πληρωμή του ασφαλίστρου σε μορφή άλλη από μετρητά π.χ. επιταγή, πιστωτική κάρτα, γίνεται στο όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας κι όχι του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένταση στις σχέσεις ασφαλιστών, εταιριών και ασφαλιστικού εφόρου στη Κύπρο, από οδηγία που προέβλεπε την πληρωμή των ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβητές εντός 7ημερών. Μάλιστα το θέμα πήρε πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις
Πηγή: stockwatch.com.cyΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *