Με πακέτο αποδοχών 21 εκατ. δολαρίων ο CEO της AIG βγάζει…τα προς το ζην !

Μπορεί μόνο το 55% των μετόχων του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού AIG να ψήφισε υπέρ  πακέτου αποδοχών 21 εκατ. δολαρίων για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου, Brian Duperreault, αλλά ο ίδιος που κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός απάντησε: «Πρέπει να βγάλω κι εγώ τα προς το ζην !»

Επιπλέον πρόσθεσε: «Καθώς οι επιδόσεις της AIG θα βελτιωθούν, τότε θα δούμε πώς θα είναι η ψηφοφορία τον επόμενο χρόνο»

Η ψηφοφορία δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά το χαμηλό ποσοστό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Duperreault, πολλώ δε μάλλον αν ληφθεί υπόψη ότι κατά μέσο όρο τα ποσοστά αποδοχής διαμορφώνονται στο 90%. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι επιδραστικές εταιρείες συμβούλων International Shareholder Services και Glass Lewis είχαν εισηγηθεί στους μετόχους της AIG να καταψηφίσουν τα πακέτα αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών, επιχειρηματολόγωντας ότι είναι υπερβολικά γενναιόδωρα σε σχέση με τις επιδόσεις του ομίλου.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα αποτελέσματα της AIG εμφάνισαν βελτίωση ύστερα από σειρά ζημιογόνων χρήσεων. Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ οι δραστηριότητες underwriting του κλάδου γενικών ασφαλίσεων κατέγραψαν κέρδη για πρώτη φορά από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 14% από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου (6 Μαϊου).

Πηγή : insuranceworld.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *