Με ποιες μορφές και ιδιότητες δραστηριοποιούνται οι 19.000 επαγγελματίες ασφαλιστές;

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 19,155 επαγγελματίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς έχουν ανανεωμένη  εγγραφή και άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος από τα κατά τόπους Επιμελητήρια.

Σχετικά με τις κατηγορίες  που έχουν δηλώσει για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας προκύπτει ότι η πλειοψηφία έχει την ιδιότητα  του Ασφαλιστικού Πράκτορα  σε πλήθος είναι 15496 και ακολουθούν όσοι έχουν την ιδιότητα του Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων 2154.

Αμέσως μετά με την ιδιότητα του Ασφαλιστικού  Συμβούλου είναι 658, ενώ 374 έχουν την ιδιότητα του Μεσίτη Ασφαλίσεων  και Αντασφαλίσεων.

Με εταιρική μορφή δραστηριοποιούνται 285 που δηλώνουν Εταιρία Ασφαλιστικών Πρακτόρων, 94 που δηλώνουν Εταιρία Ασφαλιστικών Συμβούλων49 που δηλώνουν Εταιρία Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων, 19 που δηλώνουν Εταιρία Μεσιτων Ασφαλίσεων, 18 που δηλώνουν Εταιρία Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων , ενώ υπάρχουν και 8 που δηλώνουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως δεύτερη δραστηριότητα .
Δείτε τον Πίνακα:
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *