Με τρεις μήνες ασφάλιση οι μη μισθωτοί (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) θα έχουν κάλυψη υγείας για ένα χρόνο

Οι μη μισθωτοί (ασφαλισμένοι στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) από το 2019 θα έχουν δυνατότητα απόκτησης υγειονομικής περίθαλψης με ελάχιστη ασφάλιση 3 μήνες (το προηγούμενο έτος ή το τελευταίο 12μηνο πριν από την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου).
Ακόμη σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, ασφαλισμένοι των πιο πάνω ταμείων που έχουν χρέη από το 2016 και πριν , θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα, αρκεί να έχουν πληρώσει τις εισφορές στον νέο ταμείο ΕΦΚΑ από το 2017
Αν οι μη μισθωτοί χρωστούν για τα χρόνια πριν από το 2016 θα εξασφαλίζουν υγειονομική περίθαλψη, αρκεί να έχουν εξοφλήσει τα ελάχιστα στον ΕΦΚΑ για το 2017, δηλαδή 168 ευρώ μηνιαίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 87 ευρώ για τους αγρότες.
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο η ικανότητα είναι ετήσια και θα χορηγείται από τον Μάρτιο μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Θα κρίνεται με βάση την ασφάλιση του προηγούμενου ημερολογιακού έτους ή του τελευταίου 12μήνου πριν από την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου.
Ασφαλιστική Ικανότητα για μισθωτούς
Οι μισθωτοί θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ελάχιστη ετήσια ασφάλιση 75 ένσημα (από 50 που απαιτούνται τώρα), αρχής γενομένης από 1ης Μαρτίου 2019. Ειδικά για το τρέχον έτος, και μέχρι τον Μάρτιο του 2019, η ικανότητα θα χορηγείται με ελάχιστη ασφάλιση τα 50 ένσημα, εντός του 2017.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *