Με “φέσια” στον ΕΦΚΑ το 47% των μη μισθωτών το 2017

Με “φέσια” στον ΕΦΚΑ το 47% των μη μισθωτών το 2017

Μπορεί να βελτιώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η εισπραξιμότητα στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ σε σχέση με τον πρώην ΟΑΕΕ αλλά ωστόσο η δημιουργία χρεών από αδυναμία καταβολής των εισφορών συνεχίζεται.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας μετά την εκκαθάριση των εισφορών των μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ για το 2017 περισσότεροι από 288.883 (25,6%) ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη γιατί δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του Υπ. Εργασίας, το 22,1% των επαγγελματιών και των αγροτών έκανε το 2017 “μερικές καταβολές” από τις οφειλόμενες εισφορές.

Αθροιστικά αυτοί που δεν πλήρωσαν καθόλου εισφορές και αυτοί που πλήρωσαν μέρος των οφειλόμενων εισφορών το 2017 αγγίζουν το 47% από το σύνολο των 1.155.354 ασφαλισμένων μη μισθωτών, που είναι στα μητρώα του ταμείουPost Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *