Μηνιαία σύνταξη “μαμούθ” 23.900 ευρώ εξέδωσε ο ΕΦΚΑ!

Σάλο  έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας  ΠΑΡΟΝ ότι εκδόθηκαν ή θα εκδίδονταν μηνιαίες συντάξεις από 15.000 έως 24.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο υπουργός  Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του Σκαι και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια νέα έκπληξη πολύ δυσάρεστη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο»

Στην συνέχεια είπε: «Έδωσα εντολή το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη. αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις».

Στην διάρκεια της συζήτησης με τον δημοσιογράφο ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για ποιες περιπτώσεις ασφαλισμένων, σε ποιο επαγγελματικό κλάδο και με ποιο ύψος εισφορών προέκυψαν αυτές  οι συντάξεις.

Είπε, ότι ο ίδιος έχει στα χέρια του συνταξιοδοτική απόφαση για 23.9000 ευρώ και έδωσε εντολή να παγώσουν αυτές οι  συντάξεις και ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο αλλαγών στο νόμο Κατρούγκαλου.

Ωστόσο τόνισε: “Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό».

Ακόμα απέδωσε ευθύνες τους προκατόχους του υπουργούς λέγοντας ότι είχαν γνώση της ύπαρξης τέτοιων συνταξιοδοτικών αποφάσεων  και δεν έκαναν καμία παρέμβαση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Παρόν
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *