Μηταράκης [ΝΔ] Δικαίωμα του ασφαλιζόμενου η ελεύθερη επιλογή φορέα ασφάλισης

Υπέρ της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικού φορέα τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7
Ειδικότερα :
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής φορέα ασφάλισης από τους νέους ασφαλισμένους ξεκινώντας από την επικουρική ασφάλιση, όπως συζητήθηκε στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων.
Σήμερα, με το Ν. Κατρούγκαλου, πάρα πολλοί εργαζόμενοι θα πάρουν σύνταξη η οποία δεν αναλογεί στο ύψος των εισφορών που θα έχουν καταβάλει στον εργασιακό τους βίο.
Σε βάθος χρόνου, η λύση είναι να προχωρήσουμε σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα όπου στον κάθε εργαζόμενο θα ανήκουν οι εισφορές που έχει ο ίδιος καταβάλλει.
Το κράτος αναλαμβάνει και διατηρεί τη ρυθμιστική του ευθύνη και εξασφαλίζει την υποχρεωτικότητα & καθολικότητα της ασφάλισης.
Το διακύβευμα είναι κατά πόσον το κράτος μπορεί να διαχειριστεί σωστά τις εισφορές των ασφαλισμένων και για τον τομέα της σύνταξης και για τον τομέα της υγείας.
Ο πολίτης θα πρέπει να είναι απαιτητικός για το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματά του & να μπορεί να επιλέγει εκείνον τον πάροχο που ο ίδιος προτιμά μεταξύ δημοσίου, ιδιωτικών παρόχων & επαγγελματικών ταμείων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *