Μια ελληνική ασφαλιστική εταιρία που αναπτύσσεται αλλιώς!

Τα τελευταία χρόνια το εταιρικό τοπίο της  ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς  κυριαρχείται από αποχωρήσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών, μέσω  εξαγορών, την είσοδο επενδυτικών funds, και συνεχείς φήμες και διαδόσεις για νέες εξαγορές.

Πολλοί κάνουν λόγο για αφελληνισμό της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς με πολυεθνικούς ομίλους και επενδυτικά funds να έχουν το πάνω χέρι σε μεγέθη και μερίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις …και μία από αυτές είναι η Interlife Ασφαλιστική. Η  ελληνική ασφαλιστική εταιρία που οδεύει προς την συμπλήρωση  της τρίτης 10ετίας συνεχούς παρουσίας  στην αγορά  και αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα ότι δεν επιβιώνει μόνο  όποιος πουλάει σε ισχυρότερους παίκτες.

Με CEO και   πλειοψηφικό  μέτοχο , τον κ. Γιάννη Βοτσαρίδη, η Interlife Ασφαλιστική έχει κάνει μοναδικά άλματα στην αγορά.

Μέσα στην κρίση των μνημονίων η Interlife Ασφαλιστική απέδειξε  ότι μια εταιρία, ακόμη και του ασφαλιστικού κλάδου, μπορεί να αναπτυχθεί και σε περιόδους κρίσης  στηριζόμενη στην παράδοση αλλά και την καινοτομία. 

Είναι η ασφαλιστική εταιρία που πρώτη λάνσαρε και συνεχίζει να  λανσάρει στην αγορά καινοτόμα microinsurance ασφαλιστικά προϊόντα (υγεία, μικροκινητικότα, ταξιδιωτική ασφάλιση, ατυχήματα και άλλους τομείς των γενικών ασφαλίσεων)

Παρουσιάζει   συνεχώς ένα  ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο στην παραγωγή μεταξύ αυτοκινήτου και λοιπών γενικών ασφαλίσεων, που σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021  ήταν 56%,  έναντι 44% .

Το 2019 αναδείχθηκε, σύμφωνα με την ICAP, μέσα στην πρώτη πεντάδα των ασφαλιστικών εταιριών σε κέρδη στην Ελλάδα.

Τον Γενάρη του 2021 εισήχθη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ( οχι για την άντληση κεφαλαίων) . Ήταν η πρώτη εισαγωγή, γενικά εταιρίας  στο ΧΑΑ, για  εκείνη την περίοδο, μετά από 3, 5 χρόνια.

Το 2019 ήταν η δεύτερη ασφαλιστική εταιρία και η πρώτη με ελληνική μετοχική σύνθεση που ίδρυσε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης για το προσωπικό και τους συνεργάτες της.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί  ότι η Interlife ενώ  είναι μια ασφαλιστική εταιρία που ακολουθεί τις εξελίξεις, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, όπως αυτές διαμορφώνονται  στην  παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία,  διατηρεί ως κύριο δίκτυο διανομής τα φυσικά  δίκτυα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην τονιστεί μια ακόμη καινοτομία που την διακρίνει. Ενώ είναι   ασφαλιστική εταιρία με πανελλαδική διάρθρωση και παρουσία… συνεχίζει  να διατηρεί ως κεντρική διοικητική της  έδρα την Θεσσαλονίκη, απ όπου ξεκίνησε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *