Μικρή μείωση στις ζημιές από ανασφάλιστα αυτοκίνητα …ένα χρόνο μετά τα πρώτα πρόστιμα

Αν και έκλεισε ένας  χρόνος και περισσότερο από τον Μάιο του 2018 και την πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της βάσης δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών με την επιβολή προστίμων σε ανασφάλιστα οχήματα το πρόβλημα παραμένει.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, στο οποίο δηλώνονται οι ζημιές που προκαλούνται σε τροχαία από ανασφάλιστα αυτοκίνητα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 δηλώθηκαν  937 ζημιές, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το ίδιο διάστημα το 2018 ήταν 1.001. Δηλαδή ποσοστό μείωσης 6,39%.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ενώ είμαστε στα μισά του έτους και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια νέα διασταύρωση και επιβολή προστίμων για το 2019, δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει και σε υψηλό ποσοστό σε σχέση με τα κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα.

Ένα πρόβλημα που δημιουργεί απώλειες για τις ασφαλιστικές εταιρίες, το κράτος αλλά κυρίως ταλαιπωρεί όσους είναι ασφαλισμένους και πέσουν θύματα τροχαίου με ανασφάλιστο όχημα.

Με δεδομένο ότι το πρώτο 6μηνο στην Ελλάδα υπήρχε προεκλογική περίοδος και συνεπώς σχετική χαλάρωση παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι και η νέα κυβέρνηση αλλά και η ΑΑΔΕ, που είναι αρμόδια για την κεντρική μαζική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα, θα δώσουν εντολή να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε εκ του νόμου η ΑΑΔΕ μπορεί να πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο τέτοιες διασταυρώσεις ανά έτος.

Ωστόσο, σύμφωνα   με πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Newsauto.gr, από στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα πρόστιμα του 2018 από τα συνολικά  436.653 οχήματα που είχαν εντοπιστεί και σταλεί πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους μόνο 50.000 προχώρησαν στην πληρωμή τους.

Αυτό σημαίνει, με δεδομένο ότι μπλοκάρεται η ασφάλιση του οχήματος μετά την επιβολή προστίμου για να πληρωθεί το πρόστιμο, σχεδόν 400.000 από αυτούς που πήραν πρόστιμο συνέχισαν να είναι ανασφάλιστοι.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *