Μικρό προβλέπεται το κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρίες από τα 6 Ρίχτερ της Ελασσόνας

Το ισχυρό σεισμικό γεγονός των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Θεσσαλίας με επίκεντρο την Ελασσόνα την Τετάρτη δεν θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοικίες εντοπίζονται σε χωριά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και δεν επλήγησαν τα κοντινά μεγάλα αστικά κέντρα των πόλεων Λάρισας και Τρικάλων.

Όπως μας ανέφεραν από τοπικό  ασφαλιστικό γραφείο,  “ΕΝΩΣΗ ΙΚΕ Παπανικολάου Ασφάλειες” ,οι ζημιές  σε κατοικίες που υπάρχουν είναι στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι, Βλαχογιάννη που η κατασκευή τους είναι με πέτρες και χώμα πριν το 1950 οι  οποίες εκτιμάται ότι  είναι ανασφάλιστες. Ενδεχομένως στην περιοχή να υπάρχουν και κοντά στις 10 κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές και να είναι ασφαλισμένες. Επίσης από επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές ένα σφαγείο και ένας μύλος.

Αυτό το μεγάλο  σεισμικό γεγονός η απρόβλεπτη ακολουθία του  και άλλα που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο δείχνουν το πόσο εκτεθειμένη είναι η χώρα στους σεισμούς και την ανάγκη της ασφάλισης των κτηρίων από το συγκεκριμένο κίνδυνο.

Άλλωστε στην χώρα το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών από φυσικά φαινόμενα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη παρ ότι είμαστε και ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες σε όλους τους τόνους κρούουν συχνά τον κώδωνα του κινδύνου και  έχουν επανειλημμένα φέρει στο προσκήνιο προτάσεις προς την πολιτεία  για κίνητρα στην ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων αλλά και την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα  ΣΔΙΤ

Μάλιστα στην πρόσφατη  Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που το θέμα τέθηκε σε εκπρόσωπους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε αναγνώριση τόσο από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να θεσπιστούν κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας αλλά και τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση να συμβάλει με προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *