Μιλτιάδης Νεκτάριος: Δεν συμμετείχα στην εκπόνηση του ασφαλιστικού προγράμματος της Ν.Δ

Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην εκπόνηση του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ , όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Αυγή, ο  πρώην διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής ασφαλιστικής επιστήμης στο ΠΑΠΕΙ ,  Μιλτιάδης Νεκτάριος 

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ότι στο ΠΑΠΕΙ έχουν συντάξει μελέτη για την οριστική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος, με τη ΝΔ να έχει υιοθετήσει δύο βασικές προτάσεις.

«Η ΝΔ δέχεται», όπως είπε, «δίπλα στον διανεμητικό πυλώνα να μπει κι ένας κεφαλοποιητικός και να μειωθούν οι εισφορές κατά 30%». Ο κ. Νεκτάριος τόνισε μάλιστα πως και το ΚΙΝΑΛ έχει δεχθεί τη μείωση των εισφορών και την εισαγωγή του κεφαλοποιητικού συστήματος, που επί της ουσίας «προσαρμόζει στα ελληνικά πράγματα το σουηδικό μοντέλο».

Κατά τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, «είναι ασύμβατο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, παρά μόνον οι asset managers και οι ΑΕΔΑΚ (Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων)».

Πηγή: news247.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *