Μνημόνια συμφωνίας με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της ασφάλισης και των συντάξεων

Στις 5 Μαρτίου 2019, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) και όλες οι εθνικές αρμόδιες αρχές (ΕΑΑ) του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) με αρμοδιότητες στον τομέα της ασφάλισης συμφώνησαν μνημόνια συμφωνίας με την Bank of England ως Αρχή Προληπτικής Εποπτείας (PRA) και Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ).

Τα μνημόνια τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα μνημόνια:

Ένα πολυμερές μνημόνιο για την εποπτική συνεργασία, την επιβολή και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ΕΟΑ ΕΟΧ και των αρχών του ΗΒ.

Ένα διμερές μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της EIOPA και των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών και την αμοιβαία βοήθεια στον τομέα των κανονισμών και της εποπτείας των ασφαλίσεων.

Αυτά τα μνημόνια συμφωνίας διασφαλίζουν τη συνεργασία στους τομείς της προληπτικής εποπτείας των ασφαλίσεων και της εποπτείας, για αμοιβαία συνδρομή και τακτική ανταλλαγή πληροφοριών.

Επιπλέον, η EIOPA συμφώνησε ένα πολυμερές μνημόνιο συμφωνίας με τον Ρυθμιστή Συντάξεων, το οποίο τέθηκε επίσης σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Επισκεφτείτε την ειδική ιστοσελίδα εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *