Μονάδα της Allianz στις ΗΠΑ θα πληρώσει, με δικαστική απόφαση , πρόστιμο 6 δισ. δολάρια

Δικαστής της Νέας Υόρκης επέβαλε σε μια μονάδα της Allianz SE να πληρώσει σε πρόστιμο  περίπου 6 δισ. δολάρια ως τιμωρία για ψευδή παρουσίαση του επενδυτικού κινδύνου που προέκυψε από μια ομάδα hedge funds που κατέρρευσε εν μέσω διακυμάνσεων της αγοράς που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ στο Μανχάταν Colleen McMahon επέβαλε την ποινή την περασμένη Τετάρτη στην Allianz Global Investors US,  (AGI) η οποία είχε συμφωνήσει με την πληρωμή πέρυσι όταν ομολόγησε την ενοχή της για μία μόνο ποινική κατηγορία για απάτη χρεογράφων ως μέρος μιας συμφωνίας με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Αυτή είναι μια θλιβερή και λυπηρή κατάσταση», είπε ο McMahon περιγράφοντας την εγκληματική συμπεριφορά που παραδέχτηκε η AGI. «Το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται και καταπίπτει είναι αστρονομικό, σίγουρα από την εμπειρία μου».

Η AGI αποκλείστηκε αυτόματα από το να ενεργεί ως επενδυτικός σύμβουλος ή κύριος ανάδοχος για οποιοδήποτε αμοιβαίο κεφάλαιο ή αμοιβαίο κεφάλαιο κλειστού τύπου για 10 χρόνια. 

Η Allianz συμφώνησε πέρυσι να μεταβιβάσει τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία της AGI στις ΗΠΑ στη Voya Financial Inc. Η AGI σχεδίαζε να διαλυθεί λίγο μετά την καταδίκη, σύμφωνα με επιστολή της 5ης Ιουλίου προς τον δικαστή και από τις δύο πλευρές.

Πηγή : insurancejournal.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *