Μπαράζ από μηνύσεις και αγωγές σε ασφαλιστές που χρωστάνε ασφάλιστρα σε ασφαλιστικές που έκλεισαν

Μπαράζ μηνύσεων και αγωγών σε ασφαλιστές και εταιρίες διαμεσολάβησης που οφείλουν ασφάλιστρα σε ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν κλείσει, τα τελευταία χρόνια με αποφάσεις των εκάστοτε εποπτικών αρχών, ξεκίνησαν οι εκκαθαριστές των εταιριών αυτών.

754722Σύμφωνα ,με πληροφορίες η σχετική εντολή φέρεται να έχει δοθεί στους εκκαθαριστές από την Τράπεζα της Ελλάδος που είναι και η εποπτεύουσα αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης .
Στόχος όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες είναι να εισπραχθούν τα χρέη των ασφαλιστών και των εταιριών διαμεσολάβησης προς τις εταιρίες αυτές που λιμνάζουν, όπως άλλωστε λιμνάζουν και οι αποζημιώσεις προς τους πρώην ασφαλισμένους των εταιριών αυτών και κύρια στην Ασπίς Πρόνοια.
Επίσης όπως αναφέρουν σχετικές πηγές το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών αφορά τις πρώην εταιρίες του ομίλου Ασπίς την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value .
Ωστόσο από τον χώρο της διαμεσολάβησης υπάρχουν ενστάσεις κατά πόσο ή όλη διαδικασία (των αγωγών και των μηνύσεων ) είναι θεμιτή, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τις οφειλές αυτές και αμφισβητούνται τα ποσά που διεκδικούνται.
Ακόμα κάποιοι από τους διαμεσολαβούντες αναφέρουν ότι το «κυνηγητό» γίνεται «επί δικαίων και αδίκων» και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κλάδος της διαμεσολάβησης έχει πληγή ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση . Ενώ αναφέρουν ακόμα και περιπτώσεις ασφαλιστών που δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα από τους πελάτες τους ,καθώς υπήρχαν πιστώσεις και μετά τα αιφνιδιαστικά λουκέτα οι πελάτες δεν πλήρωσαν .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *