Μπαράζ από νέα προγράμματα και προϊόντα ασφάλισης υγείας από ασφαλιστικές και μεσίτες

Η αύξηση στη ζήτηση ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας δημιουργεί παράλληλη αύξηση των προσφορών με νέα προγράμματα και προϊόντα.

Οι ασφαλίσεις υγείας είναι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση, από τους καταναλωτές, λόγω των ελλείψεων και των περικοπών από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την πλευρά τους οι ασφαλιστικές εταιρίες, έχοντας προετοιμαστεί για αυτή την επερχόμενη στροφή των καταναλωτών προς την ιδιωτική ασφάλιση για καλύψεις στην υγεία, έχουν στην πρώτη γραμμή των πωλήσεών τους τα προϊόντα αυτά, που είναι συμπληρωματικά προς την δημόσια ασφάλιση , εξωνοσοκομειακά ,νοσοκομειακά, κυρίως ετήσια ανανεωμένα.
Παράλληλα ασφαλιστικές εταιρίες όπως πρόσφατα η Interlife αλλά και μεσιτικές ασφαλιστικές λανσάρουν νέα προϊόντα είτε σε συνεργασία με Ελληνικές Ασφαλιστικές Εταιρίες είτε σε συνεργασία ασφαλιστικές όπως οι Lloyd’s και πρόσφατα η Cigna.
Συγκεκριμένα η Interlife Ασφαλιστική παρουσίασε πρόσφατα ένα πρόγραμμα ασφάλισης για παιδιά, δημιουργώντας σχεδόν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ασφαλιστικό προϊόν microinsurance ,λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επίσης πρόσφατα είχαμε την είσοδο στην ελληνική αγορά και ασφαλιστικών προϊόντων της εξειδικευμένης στις ασφάλειες υγείας ασφαλιστικής εταιρίας Cigna.
Tο λανσάρισμα των προϊόντων της Cigna στην ελληνική αγορά έχει αναλάβει η N. Κανελλόπουλος και Χρ. Αδαμαντιάδης Group, που συμμετέχει όπως είναι γνωστό στην κοινοπραξία ΕΧΙΝ που εξαγόρασε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και παράλληλα το ποσοστό της AIG στην AIG Greece.
Ενώ σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές που έχουν και διαθέτουν προγράμματα ασφάλισης υγείας συνεχώς τα ανανεώνουν , τα επεκτείνουν και τα αναπροσαρμόζουν σε επίπεδο παροχών και υπηρεσιών.
Άλλωστε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παραγωγής των ασφαλιστικών εταιριών, μελών της ΕΑΕΕ, στο διάστημα του πρώτου πενταμήνου του 2017 ο κλάδος ασθένειες ( υγείας) έτρεχε με αύξηση παραγωγής κατά 11%.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *