Μόνο το 20% των οδηγών μοτοσικλέτας ευθύνεται για τα ατυχήματα


Αυτό ακριβώς είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε στην Αγγλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία 1.600 ατυχημάτων με μοτοσικλέτες, οι αναβάτες ήταν υπεύθυνοι μόλις για το 20% των περιπτώσεων.
Αναλυτικότερα, την έρευνα πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία Groupama, η οποία εξέτασε 1.679 περιπτώσεις ατυχημάτων στα οποία έχει εμπλακεί μοτοσικλέτα.
Τα συγκεκριμένα ατυχήματα συνέβησαν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2012 (η… καλύτερη εποχή για τις ασφαλιστικές) και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, μόνο σε ένα στα πέντε έφταιγε ο αναβάτης της μοτοσικλέτας.
Στα υπόλοιπα (στο 80% των περιπτώσεων, δηλαδή) η ευθύνη ανήκε στους άλλους χρήστες του δρόμου που ενεπλάκησαν, οι οποίοι είτε άλλαξαν απροειδοποίητα κατεύθυνση είτε παραβίασαν τους κανόνες της διασταύρωσης, προκαλώντας τη σύγκρουση.
Η συγκεκριμένη έρευνα ήρθε ως απάντηση στο συμπέρασμα που δημοσίευσε πριν μερικές εβδομάδες το BBC σε τηλεοπτική εκπομπή του. Στη συγκεκριμένη εκπομπή αναφέρθηκε πως η πλειοψηφία των ατυχημάτων (στα οποία εμπλέκεται και μοτοσικλέτα) οφείλεται στην απώλεια του ελέγχου από πλευράς μοτοσικλετιστή.
Πηγή: www.mototriti.gr

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *