Μόνο 37 από 121 κατοικίες κρίθηκαν κατοικήσιμες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Συνεχίστηκαν χθες στους πληγέντες Δήμους Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Ραφήνας – Πικερμίου, οι έλεγχοι κατοικιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή αυτών των Δήμων. 

Συνολικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, μέχρι χθες έχαν διενεργηθεί αυτοψίες σε 155 κτήρια:

  • Από αυτά 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Σημερα θα συνεχίσουν τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *