Μ. Πολιτοπούλου: “O Άσσος στο μανίκι της ΝΝ Ελλάδας”

Με τίτλο “Μαριάννα Πολιτοπούλου, ο Άσσος στο μανίκι της ΝΝ Ελλάδας” η ενημερωτική ιστοσελίδα για την  Ελληνική Ομογένεια στην Αμερική thenationalherald.com φιλοξενεί συνέντευξη -παρουσίαση της Ελληνίδας μάνατζερ Μαριάννας Πολιτοπούλου παρουσιάζοντας και άλλες πτυχές της ζωής της, εκτός από αυτές που γνωρίζουμε από την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  το δημοσίευμα, η Μαριάννα Πολιτοπούλου “εξερράγη σαν βόμβα” στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο το 2016, όταν έφυγε  από τη θέση της στην Εθνική Τράπεζα και ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas, της μεγαλύτερης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα στην κορυφή της NN Hellas.

Επισημαίνει ότι αναδείχθηκε CEO της χρονιάς για  το 2018 στην Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Βιομηχανία, καθώς  επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του European Business Magazine μεταξύ του ισχυρού ανταγωνισμού από κορυφαίες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

Σχετικά με τις σπουδές της και την επαγγελματική της εξέλιξη αναφέρει:

Αφού έλαβε μέρος  στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, πέτυχε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, από το οποίο αποφοίτησε. Ωστόσο, δεν συμμετείχε στην κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα της στη Λαμία, από την οποία προήλθε, αλλά κατευθύνθηκε  προς τη σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, μια από τις καλύτερες και πιο δύσκολες σχολές για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των επιχειρήσεων.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, η επαγγελματική σταδιοδρομία της την οδήγησε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σε  θέσεις για ανώτερα διευθυντικά στελέχη.

Σε άλλο σημείο ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει:

Από μια πλούσια,  και πολύ μορφωμένη οικογένεια και με γονείς που υποστήριζαν κάθε πρωτοβουλία, εργάστηκε πολύ σκληρά για να προχωρήσει στην ιεραρχία και να συνεχίσει τη σταδιοδρομία που επέλεξε για τον εαυτό της. Το κορίτσι από τη Λαμία με ένα ανήσυχο πνεύμα, το μεσαίο παιδί μεταξύ των δύο αδερφών της, πήγε σε ένα δημόσιο σχολείο και πήρε το δικό της δημιουργικό δρόμο, στηριζόμενο μόνο στα προσόντα της.

Ενώ η ίδια, μεταξύ άλλων, αναφέρει :

“Αν με ρωτήσετε τι είναι διαφορετικό για μένα, θα σας πω ότι δεν είναι η μεγάλη επιτυχία στο έργο μου, επειδή υπάρχουν πολλοί άλλοι επιτυχημένοι άνθρωποι στη δουλειά τους. Αυτό που είναι διαφορετικό για μένα, πιστεύω, είναι ότι έχω θετική ενέργεια, είμαι πάντα χαρούμενη και δεν περνάω  ποτέ κατάθλιψη και αυτό εμπνέει τους γύρω μου.”

Η κ. Πολιτοπούλου έχει τρία παιδιά και ανάμεσα στις μεγάλες προκλήσεις της διαχείρισης του χρόνου της  έχει καταφέρει να συνεχίσει να ασκείται στο γυμναστήριο με απόλυτη πειθαρχία από τα εφηβικά της χρόνια, επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, ενώ η ίδια αναφέρει:

“Έφυγα βιαστικά σήμερα από την διάσκεψη πωλήσεων ώστε όταν οι γιοι μου τελειώσουν από το μάθημα των γερμανικών τους , να είμαι μαζί τους. Έχω τρία αγόρια, ο μεγαλύτερος γιος μου είναι 21 και τα δίδυμα είναι 14. Είμαι χωρισμένη από έναν εξαιρετικό άνδρα και πατέρα με τον οποίο δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τον γάμο μας, αλλά είμαι περήφανη που είναι ο πατέρας των παιδιών μου και έχουν και έχω  μια καλή σχέση μαζί του. Δεν είμαι επιχειρηματίας στην ουσία. Δουλεύω, γιατί θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. “

Πηγή : thenationalherald.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *