Νέα ασφαλιστική εταιρία και πώληση μικτής άδειας σε Όμιλο;

Μάλλον η Interamerican προχωρά σε συνένωση των τριών ασφαλιστικών της εταιριών ( ζωής, ζημιών και βοήθειας ) καθώς φαίνεται να είναι “ελεύθερη” προς πώληση άδεια μικτής ασφαλιστικής εταιρίας ( που δεν εκδίδονται πλέον στην Ελλάδα).

Είναι κάτι που και ο CEO της εταιρίας, Γιάννης Καντώρος, είχε αναφέρει δημόσια ως ένα ενδεχόμενο για το 2022 και στην αναζήτηση μικτής άδειας ασφαλιστικής εταιρίας προς αυτό τον σκοπό. 

Και αυτή η πολυπόθητη άδεια είναι στην Ορίζων Ασφαλιστική. Που όμως θα συνεχίσει να είναι στην αγορά με εργασίες μόνο στον κλάδο ζημιών, αφού θα απολέσει την μικτή άδεια ( λόγω πώλησης) αν και  επί της ουσίας δεν είχε δραστηριότητα στον κλάδο ζωής.

Αυτά ως πληροφορίες και φήμες. Όμως όπως διαβάσαμε στο newsbomb.gr και στη στήλη  “Over the Counter” η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε άδεια σύστασης της ασφαλιστικής εταιρίας ζημιών  “Ορίζων 1964 Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία Ζημιών” και στην οικογένεια Αχή, που έχει από το 1964 παρουσία στην ασφαλιστική αγορά με την  “Ορίζων Ασφαλιστική”

Εμείς το ψάξαμε στην ΕΠΑΘ της Τράπεζας της Ελλάδος , που είναι αρμόδια για τις άδειες ασφαλιστικών εταιριών και τις μεταβιβάσεις ,και δεν είδαμε ακόμα επίσημα την απόφαση αναρτημένη, όπως επιβάλλεται.

Αν δεν είναι τυπικά θέματα που δεν έχει γίνει ακόμη η  ανάρτηση μάλλον στην ΕΠΑΘ θα πρεπει να είναι πιο γρήγοροι.

Με βάση αυτά  να συμπεράνουμε ότι η “Ορίζων 1964” θα είναι διάδοχος των χαρτοφυλακίων ζημιών της “Ορίζων Ασφαλιστική” καθώς η παλιά  άδεια με άλλη έγκριση της ΕΠΑΘ θα πάει στην Interamerican κάτω από την οποία άδεια θα συνενώσει τις τρείς εταιρίες της .

Εν αναμονή των αναρτήσεων της ΕΠΑΘ για νεότερα !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *