Νέα βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα αλλάζει και τον τρόπο ελέγχου για τα ανασφάλιστα

Στο gov.gr θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα στην οποία θα είναι καταχωρημένα όλα τα οχήματα από ειδική βάση δεδομένων που δημιουργούν τα υπουργεία  Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Στη βάση αυτή θα καταχωρούνται όλα τα οχήματα στα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και είναι στο   μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ καθώς και όλες οι πληροφορίες για το αν είναι σε κυκλοφορία, έχουν τεθεί σε ακινησία, αν είναι ασφαλισμένα ή αν έχει δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχο.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στην Βουλή  με υπουργική απόφαση ορίζονται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες χορήγησης των στοιχείων μητρώου οχημάτων από την ΑΑΔΕ προς δημοσίευση στον ανωτέρω ειδικό ιστότοπο, αποκλειομένης της δημοσιοποίησης κάθε είδους στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων. Επίσης με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ορίζονται οι πληροφορίες που θα χορηγούνται από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προς δημοσιοποίηση στον ιστότοπο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *