Νέες μειώσεις στις συντάξεις από τις ενοποιήσεις εισφορών παροχών στα ταμεία

Ενιαία θα λειτουργήσουν τα έξη ενοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία , που σημαίνει ότι θα υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και ειδικά για τα ταμεία που εντάχθηκαν.Πρόκειται για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ και ΟΓΑ
Η αρχή θα γίνει με την καθιέρωση ενιαίων εισφορών στο εσωτερικό κάθε ταμείου. Ετσι στο ΙΚΑ, όπου σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες πληρώνουν υψηλότερες εισφορές αλλά και δικαιούνται μεγαλύτερη σύνταξη, θα έχουν μειωμένες εισφορές αλλά και συντάξεις Επίσης ενοχοποιήσεις θα υπάρξουν και ως τις παροχές, με την αρχή να γίνεται από τα επιδόματα (π.χ ασθενείας, μητρότητας).
Οι ενοποιήσεις αυτές θα επιφέρουν και μειώσεις συντάξεων από εκείνα τα ταμεία που χορηγούσαν υψηλότερες συντάξεις και εντάσσονται κύρια στο ταμείο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα το ΙΚΑ
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνιζε πως «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων». Παράλληλα επισήμανε πως σκοπός είναι «η λογιστική και οικονομική ενοποίηση των διαφόρων τομέων και η δημιουργία ενιαίων κανόνων μέσα σε κάθε φορέα κύριας ασφάλισης».


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Παρακαλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου, όσα δεν είχαν δώσει τη διεύθυνση e-mail τους στη Γεν. Συνέλευση της 30ης Ιανουαρίου 2012 (ή η διεύθυνση e-mail που είχαν δώσει τότε και έχει καταχωρημένη ο Σύνδεσμος δημιουργεί προβλήματα ή δεν λειτουργεί) να φροντίσουν να τη γνωστοποιήσουν αμέσως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, προκειμένου να τους κοινοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση οι οδηγίες που έχουν ληφθεί από το δικηγόρο για την άσκηση εφέσεως ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ατομικώς, επί της πράξεως «Αναπροσαρμογής Σύνταξης» (Ν. 4093/2012) την οποία έχουν ήδη λάβει εντός του Ιανουαρίου ή πρόκειται να τη λάβουν εντός των ημερών. Υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης της προθεσμίας των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, ενώ απαιτείται και συντονισμός ενεργειών δεδομένου ότι «αρνητικό δεδικασμένο» στην εκδίκαση ενός συναδέλφου θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην τύχη της εκδίκασης των άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *