Νέες συλλήψεις απατεώνων …που έκαναν τους «ασφαλιστές» !

Εμφανίζονταν ως ασφαλιστές σε ηλικιωμένα άτομα, κυρίως γυναίκες, και ζητούσαν χρήματα, τα οποία δήθεν τους τα χρωστούσαν τα παιδιά τους από την ασφάλεια του αυτοκινήτου, της μηχανής, του σπιτιού κ.λπ.
Οι γονείς επειδή δεν ήθελαν το παιδί τους να χρωστά χρήματα, πείθονταν και έτσι πήγαιναν μαζί σε τραπεζικά καταστήματα όπου γίνονταν αναλήψεις χιλιάδων ευρώ και τους τα έδιναν.

Αν τυχόν ο ηλικιωμένος δεν πίστευε το “παραμύθι” που του έλεγαν πατέρας και γιος, τότε τον έσπρωχναν, τον πετούσαν στο έδαφος και με τη βία του άρπαζαν ότι χρήματα ή άλλο πολύτιμο είχε πάνω του. Κάπως έτσι λειτουργούσε και με αυτή τη μεθοδολογία η σπείρα εξαπάτησης, η οποία είχε αποκομίσει μέχρι στιγμής συνολικό οικονομικό όφελος, πάνω από 32.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Ναύπακτο, την οποία οι δύο – πάντα καλοντυμένοι – δράστες, πλησίασαν, την έπεισαν και την έφεραν από την Αιτωλοακαρνανία στην Πάτρα, την οδήγησαν σε δύο τράπεζες από όπου έκανε ανάληψη συνολικά 8.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη σπείρα συμμετείχε και μια 20χρονη κοπέλα η οποία και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές. Ανάλογες καταγγελίες και έρευνες γίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, στις οποίες οι δύο δράστες από την Αθήνα, φαίνεται πως είχαν σχετική δράση. Να προστεθεί πως δικογραφία για απάτες για τα συγκεκριμένα άτομα έχει σχηματιστεί και αναζητούντο και από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα η οποία τους τελευταίους μήνες εξαπατούσε ηλικιωμένους στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (20-11-2012) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, δυο άνδρες (πατέρας και υιός) ηλικίας 45 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη περιπτώσεων απατής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και μια 20χρονη, συναυτουργό των δυο συλληφθέντων, η οποία αναζητείται.
Πηγή:patrastimes.gr

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *