Νέο επενδυτικό Ασφαλιστικό πρόγραμμα από την Groupama Φοίνιξ

Μετά το «OBSIDIENNE – Αύγουστος 2012», η Groupama Φοίνιξ διαθέτει νέο επενδυτικό-ασφαλιστικό προϊόν, το «OBSIDIENNE – Ιανουάριος 2013».
Το OBSIDIENNE διέπεται από παρόμοια φιλοσοφία με αυτή του «Groupama ΖΕΝ», που διατέθηκε το καλοκαίρι του 2011 και έκλεισε με θετική εξέλιξη για το πρώτο έτος, με τους κατόχους του προγράμματος να κατοχυρώνουν κουπόνι 5,85% μικτό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας 10 (8 + 2) ετών που συνδυάζει εγγυημένο* κεφάλαιο στη λήξη και ταυτόχρονα δυνατότητα συμμετοχής στις μετοχικές αγορές της ευρωζώνης.
Ο μηχανισμός του είναι απλός και απόλυτα διαφανής. Κατά την περίοδο εγγραφών, δηλαδή από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2012,και μέχρι την επένδυσή τους στο ομόλογο «OBSIDIENNE Janvier 2013»,τα προς επένδυση χρήματα τοποθετούνται σε Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων, με εγγύηση κεφαλαίου που παρέχει η Groupama Φοίνιξ, αλλά και δυνατότητα για επιπλέον αποδόσεις. Στη συνέχεια, από τις 21 Ιανουαρίου 2013, η επένδυση κατανέμεται σε 2 διαφορετικά μεν, συμπληρωματικά δε, επενδυτικά προφίλ μέσω του «OBSIDIENNE Janvier 2013», για μέγιστη διάρκεια 8 ετών (έως τις 21 Ιανουαρίου 2021).
Η απόδοση του ομολόγου εξαρτάται κατά 70% από σταθερή ετήσια απόδοση 4,40%, και κατά 30% από την απόδοση του δείκτη EuroStoxx 50, με ελάχιστη συνολική απόδοση του ομολόγου 10% και μέγιστη 85% επί του επενδυόμενου κεφαλαίου, προ φόρων. Ο δείκτης EuroStoxx 50 περιλαμβάνει τις 50 σημαντικότερες μετοχές των κρατών μελών της ευρωζώνης.
Με αφορμή τη διάθεση το νέου προϊόντος, ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Εμπορικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστικής σχολίασε: «Tο νέο ΟBSIDIENNE δεν προσφέρει μόνο εγγύηση κεφαλαίου αλλά και ελάχιστη εγγυημένη* απόδοση 2% επί του συνολικά καταβαλλόμενου κεφαλαίου ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αγορών μετοχών, δυνατότητα υψηλής απόδοσης έως 71,5% επί του συνολικά καταβαλλόμενου κεφαλαίου στη λήξη της 8ετίας, και πρόσβαση στα επενδυόμενα χρήματα από το πρώτο κιόλας τρίμηνο. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τη δυνατότητα εξαγοράς στη λήξη της 8ετίας χωρίς καμία χρέωση, καθώς και τη δυνατότητα, τα επόμενα δύο έτη, να τοποθετήσουν όσοι το επιθυμούν το επενδυόμενο κεφάλαιο μαζί με τις κατοχυρωμένες μικτές αποδόσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων, με πιθανές επιπλέον αποδόσεις, νομίζω ότι δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί το OBSIDIENNE ως προϊόν…. με χαλαρωτικές ιδιότητες».

* Το εσωτερικό μεταβλητό κεφάλαιο δεν παρέχει εγγυημένες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του και οι τυχόν προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές. Η παρεχόμενη εγγύηση δίδεται από την SOCIETE GENERALE μόνο για το ομόλογο “Obsidienne Janvier 2013” στη λήξη του τίτλου».

Σύμφωνα με το Νόμο του 1933 και τον κανονισμό S των ΗΠΑ, το Obsidienne ΙΙ, όπως και όλα τα επενδυτικά προϊόντα, δεν πωλούνται και δεν μεταβιβάζονται με οιονδήποτε τρόπο σε «Πρόσωπα Η.Π.Α.».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *