Νέο “μπλόκο” στις εξετάσεις των νέων οδηγών λόγω “έλλειψης” ασφαλιστικού προϊόντος

Για το ζήτημα της ασφάλισης των υποψήφιων οδηγών, που έχει μπλοκάρει εκ νέου τη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Γιάννη Σαραντάκο και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι πρόκειται για ένα κενό του νέου νόμου, που τέθηκε από την Τρίτη σε ισχύ, καθώς το προηγούμενο νομικό πλαίσιο προέβλεπε την ασφάλιση του αυτοκινήτου εντός του οποίου βρισκόταν ο εξεταζόμενος και ο εκπαιδευτής, ωστόσο σύμφωνα με το νέο καθεστώς ο εκπαιδευτής δεν είναι μέσα στο όχημα και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν για να καλύψει τον εν λόγω κίνδυνο.

Το ασφαλιστικό αυτό προϊόν δεν υπάρχει, με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ να εξηγεί ότι πρόκειται για έναν κίνδυνο, ο οποίος δεν έχει μετρηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες δεδομένου ότι δεν υφίσταται ιστορικό.

Λόγω του κενού αυτού, το Επιμελητήριο, όπως είπε, είχε ενημερώσει σχετικά και είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει μία παράταση της ισχύος του προηγούμενου νόμου προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με  αποτέλεσμα οι εξετάσεις να είναι και πάλι στον αέρα και πάνω από 60.000 υποψήφιοι να βρίσκονται στην αναμονή.

Φαίνεται πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ότι «τις επόμενες μέρες θα βγει» το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πηγή:  eea.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *