Να ενταχθούν οι ασφαλιστές στους ΚΑΔ με τους πληττόμενους κλάδους ζητά το ΕΕΑ

Την οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από τα μέτρα για τον κορονοϊό ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας διατυπώνοντας δημόσια σχετικό αίτημα.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Το Ε.Ε.Α. διαπιστώνει ότι παρά τις διαρκείς προσπάθειες προς την κυβέρνηση τελικώς ο ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν συμπεριλήφθηκε, προς το παρόν, σε αυτούς που θα στηριχθούν οικονομικά.

Επισημαίνουμε και δημοσίως ότι ο κλάδος πλήττεται ισχυρά από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς και τα όσα συστήνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υπόκεινται σε μεγάλες δυσκολίες, από τις πρώτες κιόλας μέρες μιας και η εργασία τους στηρίζεται αποκλειστικά στην προσωπική επαφή, βιώνοντας άμεσα τη μείωση των εισοδημάτων τους τα οποία εξαρτώνται άμεσα από την καταβολή των ασφαλίστρων νέων και παλαιών ασφαλισμένων.

Ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά γραφεία τα οποία απασχολούν πάνω από 5.οοο υπαλλήλους πανελλαδικά καλούνται να παραμένουν ενεργά υποστηρίζοντας τους πελάτες του που χρειάζονται συνδρομή κυρίως κατά την ώρα της ζημιάς βλέποντας από την 1η κιόλας εβδομάδα των έκτακτων συνθηκών την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους

Θεωρούμε ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως τομέας επαγγελματικός,  πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα ενισχυθούν διότι δεν απλά αναγκαίο αλλά καθοριστικό για την επιβίωση πολλών επαγγελματιών.

Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα, να κινηθεί άμεσα και να λάβει την απόφαση ένταξης των ΚΑΔ της διαμεσολάβησης στους υπό ενίσχυση κλάδους.

Το Ε.Ε.Α. συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς τους αρμοδίους και ταυτόχρονα στηρίζει τα αιτήματα των Σωματείων όλης της χώρας  τα οποία αναδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος

Πιστεύουμε, διεκδικούμε, και αναμένουμε να ενταχθεί και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην επόμενη διεύρυνση των προς ενίσχυση κλάδων, που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στην «ανοικτή» απόφασή της να στηρίζει την οικονομία, τα επαγγέλματα, την κοινωνία.

Το Ε.Ε.Α. με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, και με δεδομένη την αντίληψη μας ότι πρωτεύει η προστασία της υγείας των Ελλήνων, οφείλει να στηρίζει κάθε επαγγελματική κατηγορία ,η οποία δικαιολογημένα απαιτεί οικονομική στήριξη, αναδεικνύοντας τεκμηριωμένα προς τους αρμόδιους φορείς τις επιπτώσεις που βιώνει.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

3 Comments

 1. Τα ασφάλιστρα εισπράττονται με ηλεκτρονικά μεσα.
  Οι προμήθειες συνεχίζουν να καταβάλλονται κανονικά προς τους ασφαλιστές μεσω τραπεζών .
  Προς το παρον αυτή η τάξη δεν ειναι στην ίδια μοίρα με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό .
  Ας παραμείνει ετσι…

 2. Ε ναι, οι πελατες μας που εχουν κλεισει και δεν εχουν εσοδα θα πληρωσουν σιγουρα τα ασφαλιστρα. Επισης εχω καθε μερα 10 ραντεβου με νεους πελατες για μεες εργασιες. Ειδικα απο αυριο το πρωι στις 6. Σε βρισκω πολυ σωστο!!

  1. Σωστό σε βρίσκω κι εγώ!
   Να ρωτήσω κατι όμως.
   Τα εισοδηματικά κριτήρια που μας ζάλιζαν μέχρι τώρα που πήγαν?
   Περίπατο χωρίς βεβαίωση μετακίνησης?
   Μυρίζει ευκαιρία για εξτραδάκι στους έχοντες και κατέχοντες (ΚΑΔ).
   Ζήτω !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *