Να ξέρουν οι πολίτες τι αγοράζουν και τι υπογράφουν στα ασφαλιστικά συμβόλαια

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις πρόνοιες των ασφαλιστικών συμβολαίων που υπογράφουν, ανέφεραν σε δηλώσεις τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου της Κύπρου που συζήτησε το θέμα των ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής.
Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι όντως οι πολίτες δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν, τι πληρώνουν και τι παίρνουν» δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού, ο οποίος ενέγραψε το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή.
«Τα μικρά γράμματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά» υπέδειξε ο βουλευτής, σύμφωνα με τον οποίο τα παράπονα για την ασφάλεια των ασφαλιστικών συμβολαίων είναι πάρα πολλά και ως εκ τούτου είναι προς όφελος και των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιζομένων να γίνει ξεκαθάρισμα σε σχέση με τις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία ψήφισης η εναρμονιστική νομοθεσία που επιβάλλει συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας των ασφαλιστικών διανομέων, δηλαδή αυτό το οποίο θα πρέπει ο ασφαλιστής να λέει στον ασφαλιζόμενο πριν συμφωνήσουν σε μια ιδιωτική συμφωνία.
Ο βουλευτής ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους τόνισε ότι ο καταναλωτής από την πρώτη στιγμή που υπογράφει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο οφείλει να γνωρίζει τι αγοράζει και τι καλύψεις έχει.
Πηγή: sigmalive.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *