Νικόλαος Μακρόπουλος: Ο αυτοδημιούργητος ασφαλιστής που ενδιαφέρεται για τα κοινά και την πόλη της Αθήνας

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος, σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστικής, με μακρόχρονη παρουσία στην Ιδιωτική Ασφάλιση δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας, αλλά ένα άτομο που πάντα είχε και έχει ενδιαφέρον για τα κοινά.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Είτε αφορά  τον επιχειρηματικό χώρο που ασχολείται, χρόνια τώρα, είτε την κοινωνία και ιδιαίτερα την πόλη της Αθήνας και αυτό το ενδιαφέρον του  το εκφράζει έμπρακτα, για μία ακόμη φορά, πλαισιώνοντας με την υποψηφιότητά του, ως δημοτικός σύμβουλος, τον Συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας,  την Τετάρτη το απόγευμα, σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, παρουσία πολιτικών όπως, ο Πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές Βασ. Κικίλιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νότης Μηταράκης αλλά και ανθρώπων  της ασφαλιστικής αγοράς όπως, ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη  , μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου των Ασφαλιστικών Εταιριών Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, επικεντρώθηκε στο σχέδιο για μια «Αθήνα Ψηλά”

Χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόπουλος  αναφέρθηκε στο σχέδιο για μια πόλη «έξυπνη πόλη» με τεχνολογικές εφαρμογές, με πρόσβαση για όλους – αν αναλογιστεί κανείς ότι το 65% των δρόμων δεν έχει ράμπες. Επίσης  για μια πιο πράσινη πόλη, με ανάδειξη αρχαιολογικών περιπάτων και με έμφαση στην ασφάλεια και την καθαριότητα.

Ακόμη τόνισε τις πολλές  δυνατότητες της πόλης της Αθήνας στον τομέα του τουρισμού και του «επιχειρείν» με η πάταξη του παραεμπορίου και της εγκληματικότητας.

Πρότεινε, επίσης, ο Δήμος της Αθήνας  να αναλάβει την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην πόλη, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη άπορων και άστεγων συμπολιτών δημιουργώντας παράλληλα κοινωνικές δομές και τους αδύναμους.


Από την βράβευσή του στο 11ο Ιnsurance Conference,  για την μακροχρόνια προσφορά του στην ιδιωτική ασφάλιση, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Η επαγγελματική του διαδρομή και  οι δράσεις του στα κοινά

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά.

Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ευρώπη Ασφαλιστική στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας της το κύρος και την φερεγγυότητα όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Το 1990 ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Ασφαλιστικού Οργανισμού των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Το διάστημα 1992 – 1994 διετέλεσε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.

Επίσης, το διάστημα 1994 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε.

Στη διετία 2009 – 2011 ήταν αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης.

Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Εκτός από την δραστηριότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ιππασίας (Dressage), ενώ από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γ. Πλυτά έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *