Νοθευμένα καύσιμα και η κάλυψη της ζημιάς από την ασφάλεια αυτοκινήτου

Διαστάσεις“επιδημίας” έχει το φαινόμενο με τα νοθευμένα καύσιμα που προκαλούν βλάβες στους κινητήρες και οι οδηγοί τους αναγκάζονται να υποστούν το κόστος της ζημιάς.

Αιτία εξάπλωσης του φαινομένου, σύμφωνα με τους ειδικούς και τα συνεργεία αυτοκινήτων , είναι η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών των καυσίμων που οδηγούν επιτήδειους να νοθεύουν τα καύσιμα προκειμένου να δελεάζουν τους καταναλωτές με μικρότερες τιμές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Όπως αναφέρουν μηχανικοί αυτοκινήτων αν  ένα αυτοκίνητο μετά το γέμισμα σε κάποιο πρατήριο βάλει νοθευμένο καύσιμο μετά από λίγο διάστημα εν κινήσει θα αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας στον κινητήρα με ορατό των κίνδυνο να ακινητοποιηθεί.

Μοιραία ο οδηγός του θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο συνεργείο και να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό κόστος επισκευής και ανάλογα της έκτασης της ζημιάς που θα έχει προκληθεί.

Υπάρχει όμως και τρόπος για να αποφύγει κάποιος το κόστος αυτής της επισκευής αρκεί να έχει προβλέψει στην ασφάλεια αυτοκινήτου να έχει κάλυψη ζημιών  από   λανθασμένο ή νοθευμένο καύσιμο.

Επειδή το φαινόμενο με νοθευμένα καύσιμα  έχει παρατηρηθεί  αυξημένο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και με έξαρση αυτό το διάστημα υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρίες που προσφέρουν αυτή την κάλυψη αρκεί να το ζητήσει ο ασφαλισμένος.

Με την κάλυψη αυτή συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρίες που την παρέχουν πληρώνουν τα έξοδα που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα τροφοδοσίας του οχήματός σου με ακατάλληλο ή νοθευμένο καύσιμο. Στην κάλυψη περιλαμβάνεται και η περίπτωση που υπάλληλος πρατηρίου βάλει από αμέλεια λάθος καύσιμο ( πχ πετρέλαιο σε βενζινοκινητήρα)

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι με τα πρώτα σημάδια δυσλειτουργίας , μετά από γέμισμα με καύσιμα, στο κινητήρα καλό είναι το όχημα να ακινητοποιείται και να πηγαίνει σε συνεργείο για αποστράγγιση των καυσίμων και καθαρισμό της δεξαμενής καυσίμου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *