Νομοτεχνική διόρθωση στη ρύθμιση για τα ασφάλιστρα υγείας υπόσχεται ο Γ.Γ Εμπορίου μετά από παρέμβαση του ΕΕΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζοντας τις παρεμβάσεις των Σωματείων που εναντιώθηκαν στην νομοθετική πρωτοβουλία που εμπεριέχει ρύθμιση για «αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων υγείας στα συμβόλαια ισόβιας κάλυψης», επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Παν. Σταμπουλίδη ώστε να επισημανθεί η συμπόρευση με τις θέσεις του κλάδου και να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του καταναλωτή.

Ο κ. Σταμπουλίδης δεσμεύθηκε στους κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκη ότι θα κατατεθεί νομοτεχνική διόρθωση όπου θα προβλέπει ότι δε θα θιγούν τα ισχύοντα ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας στα οποία είτε δεν προβλέπεται αύξηση είτε υπάρχει ρήτρα για συγκεκριμένη. Αναφορικά με τα υπόλοιπα προγράμματα υγείας μακροχρόνιας διάρκειας στα οποία δεν υπάρχουν διαφανείς όροι ο Γεν. Γραμματέας υπεραμύνθηκε τις ρυθμίσεις θεωρώντας ότι εισάγουν κανόνες διαφάνειας. Επίσης στην ένσταση του κλάδου για τη δυνατότητα μεγαλύτερης – των δεικτών – αύξηση με απλή αιτιολόγηση από μέρους των εταιριών εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και δεν θα υπάρξουν πρακτικές εις βάρος των ασφαλισμένων.

Διατυπώνοντας προβληματισμό για τα παραπάνω το Ε.Ε.Α. έθεσε στο τραπέζι τη δημοσιοποίηση των επιλογών των εταιριών και αναπτύχθηκε συζήτηση για την δημιουργία Παρατηρητηρίου Αναπροσαρμογών τιμολογίων στο οποίο θα αναρτώνται οι αναπροσαρμογές των συμβολαίων Υγείας, τα οποία θα υπερβαίνουν τους Δείκτες που θα θεσπιστούν.

Με τον τρόπο αυτό θα δημοσιοποιούνται οι επιλογές των εταιριών και θα υπάρχει γι αυτές ενημέρωση όλων των καταναλωτών και όχι μόνο των θιγόμενων οι οποίοι και πλέον θα έχουν βάση επιλογής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *